Esmorzars alcaldes.eu – Què ha pogut més: les ganes o la por? Resultat de la campanya turística 2022

0
2121

30 de setembre de 2022
9:30 hores
Hotel Carlemany
Girona

Entrada gratuïta
Per a participar en el col·loqui és necessari inscriure’s prèviament

Confirmacions per estricte ordre d’arribada

Persones de contacte: Sílvia Sànchez / Bernat Gisbert
ssanchez@alcaldes.eu / bgisbert@presston.com
Tel: 667 665 866 / 93 339 08 12

Ponents confirmats

 • Il·lm. Sr. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar
 • Il·lm. Sr. Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà
 • Sr. Narcís Ferrer, Director de l’Agència Catalana de Turisme
 • Sra. Glòria Plana, 4a Tinenta d’Alcaldia, Àrea de Promoció Econòmica, de l’Ajuntament de Girona
 • Sr. Joaquim Majó, degà de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona

A les acaballes de la temporada, és hora de veure els resultats de la campanya turística 2022 per part dels municipis. Després de dos anys especiament complicats, els turistes d’arreu del món ja tenen posades les dosis de vacunes i compten amb un major coneixement de la pandèmia i les mesures de seguretat. A inicis d’any, tot feia pensar que la campanya d’enguany podria ser molt bona.

Però la realitat s’imposa: una guerra a les portes d’Europa, una forta crisi energètica, un augment exagerat dels preus dels combustibles i els aliments i, finalment, el que va ser la setena onada del coronavirus arreu d’Europa. Què ha pogut més? Les ganes de sortir o les males notícies?

En un món cada vegada més complex i incert, les famílies tenen cada vegada més difícil l’art de planificar el seu lleure. També és més difícil per als municipis receptors de turismeCom han estat aquestes setmanes d’estiu? S’han complert les perspectives i els objectius? Ha calgut activar algun pla “B” si les coses no han anat de la manera prevista? Quanta riquesa i valor afegit ha deixat la campanya turística al nostre territori?

Igualment, la guerra i les sancions a Rússia han significat, també, una reducció més que previsible de visitants d’aquesta nacionalitat. Quin efecte ha tingut això en les zones turístiques del país?

Una de les bones notícies que ens van deixar els dos darrers estius, si més no, va ser el gran desenvolupament del turisme de proximitat. Famílies de tot Catalunya i d’altres zones de l’Estat van preferir visitar els nostres paratges abans que anar a països exòtics. Ha estat aquesta la tendència enguany? Quin perfil té aquest turista? Què ha apreciat i què caldria fer perquè repetís l’any vinent?

En aquest diàleg reunirem persones expertes en la gestió i l’ordenació turística a fi de calibrar el resultat de la campanya turística 2022, a la llum de les successives transformacions del sector i de la dificultat de realitzar planificacions precises. Sobre tot, s’intentaran detectar oportunitats per seguir generant riquesa i benestar a la nostra ciutadania.

Objectiu

La ciutat de Girona acollirà un diàleg sobre el resultat de la campanya turística 2022 a Catalunya. Mitjançant una perspectiva multisectorial mirarem de posar nom i cognoms a les dificultats i les oportunitats que s’hagin produït i que es puguin evitar en el futur, en una activitat estratègica per al país.

Veure fulletó del col·loqui

 • De quina manera havien planificat els nostres municipis turístics la temporada d’estiu 2022?
 • Quines van ser les perspectives? S’han complert?
 • Quins han estat els plans “B”, si les coses no anaven com s’havien previst?
 • Quina generació de riquesa i de valor afegit per al nostre territori ha deixat el turisme enguany?
 • Quin efecte ha tingut l’absència de turistes russos a les nostres localitats enguany?
 • Quin paper ha tingut el turisme de proximitat com a força motriu?
 • Quin perfil té aquest turista? Què busca? Què podem fer per mantenir-lo fidel l’any vinent?

Alcaldes.eu

Alcaldes.eu és una plataforma transmèdia dedicada a promoure el debat sobre l’àmbit municipal i a oferir entrevistes i perfils als seus gestors. Un aparador informatiu
que permet compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb
les inquietuds i necessitats del ciutadà. El lector té una participació activa, ja que pot opinar, enviar les seves cartes i proposar idees que sumin, sempre en positiu, per construir municipis i escenaris polítics d’acord amb les necessitats del ciutadà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.