Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Esmorzar-col·loqui “Eleccions municipals 2023: el resultat”

9 juny, 2023 | 9:30 am - 11:00 am

Els comicis del passat 28 de maig van portar certesa i claredat al sentit que tindrà la política als municipis de tot el país. Però també va deixar-nos algunes inquietuds de futur, especialment allà on les majories no són prou clares. Pactes, aliances o alternances es poden produir en aquests dies posteriors a les eleccions, ja sigui en grans ciutats com en petites poblacions.

Són incerteses que caldrà resoldre a la llum de la proximitat de les eleccions al Congrés dels Diputats i del tacticisme que fan servir els grans partits, en clau nacional o estatal. La pregunta de si aquesta “gran política” contaminarà o no els processos de formació de governs municipals sobrevola l’escenari posterior al 28-M.

Les eleccions també han deixat municipis que han optat per candidatures independents, no alineades amb els missatges dels grans partits, i que busquen una gestió propera dels seus problemes i necessitats. De quina manera pactaran amb els grans partits? I amb els altres municipis de les rodalies?

Finalment, no cal oblidar els grans reptes del moment: ambientals, amb la sequera i la gestió de l’aigua; econòmics, amb una gran crisi i la inflació de preus; tecnològics i socials, amb necessitats educatives, d’ocupació i vivenda per als nostres conciutadans… Sens dubte, tensions que poden marcar el funcionament del mandat 2023-27. De quina manera estan preparades les alcaldies per fer-hi front?

Acabada la primera de les campanyes electorals d’un any molt actiu, en quant a votacions, alcaldes.eu vol analitzar les conseqüències dels resultats de les eleccions del 28-M. I, per fer-ho, ens agradarà comptar amb persones expertes que ofereixin visions complementàries i exploratòries del que ha passat i, també, del que pot passar a partir d’ara.

 

Objectiu

El col·loqui ajudarà a discutir les claus explicatives de les eleccions del 28-M i tractarà d’anticipar tendències rellevants per als propers mesos.

veure folletóMostra els detalls

Data:
9 juny, 2023
Hora:
9:30 am - 11:00 am

Organitzador

Alcaldes.eu