Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sesió EUSEW – Explorant el mapa de calor: enfocs inspiradors per a la planificació sostenible del calor urbà

11 juny | 4:30 pm - 6:00 pm

La refosa de la Directiva relativa a l’eficiència energètica exigeix ​​que les ciutats amb més de 45.000 habitants desenvolupin plans locals de calefacció i refrigeració.

Els Estats membres tenen un paper crucial a l’hora de proporcionar finançament, harmonitzar els marcs jurídics, oferir suport tècnic i garantir l’accés a les dades pertinents relacionades amb l’energia. No obstant això, un informe de seguiment recent d’Energy Cities revela una bretxa significativa en la preparació entre els Estats membres de la UE, ja que la meitat no tenen consideració per a la planificació local de calefacció i refrigeració, i més de la meitat de ells necessiten nous marcs legislatius i sistemes de suport per facilitar una planificació local efectiva de calefacció i refrigeració.

Com que la planificació de calefacció i refrigeració és inherentment local a causa dels diversos tipus d’edificis, geologia i recursos de calor, la participació dels ciutadans, les empreses locals, les indústries i els serveis públics a nivell de base és clau per a la redacció i implementació amb èxit d’estratègies. L’assoliment d’un equilibri entre l’augment de l’eficiència energètica del parc immobiliari i la provisió de calefacció i refrigeració renovables per satisfer la resta de demanda d’energia requereix un enfocament profundament integrat.

L’objectiu principal de la sessió és promoure diferents enfocaments i pràctiques millors per gestionar la transició tèrmica, ja que s’està duent a terme en un moment en què els Estats membres encara tindran un any per transposar la Directiva d’Eficiència Energètica a la legislació nacional.

Els exemples de millors pràctiques del Pacte dels Alcaldes, el Premi Europeu de l’Energia i el Mercat de Ciutats Intel·ligents promouran diferents enfocaments i destaquen diferents perspectives municipals: des del nivell nacional, el nivell de districte, el nivell de les ciutats i la companyia de la central elèctrica.

Aquesta sessió també serà un moment clau de la campanya municipal de planificació de la calor que el Pacte dels Alcaldes posarà en marxa el 2024.

Mostra els detalls

Data:
11 juny
Hora:
4:30 pm - 6:00 pm
Lloc web:
https://eu-mayors.ec.europa.eu/es/node/1059?etrans=es