CALDES DE MONTBUI • Vallès Oriental

Finalitzen les obres dels cinc habitatges polivalents calderins

0
916

Caldes de Montbui incorpora cinc habitatges al parc d’habitatge públic local un cop acabades les obres de transformació de la Sala Polivalent del Centre Cívic i Cultural

Aquesta setmana l’Ajuntament ha convocat una visita al final d’obra dels habitatges polivalents del carrer de Buenos Aires, a la qual ha convidat al principals responsables de l’obra i a les entitats socials calderines. 

Amb aquest recorregut ha quedat presentat el projecte d’ampliació del parc d’habitatge públic a través de la incorporació de cinc apartaments construïts a l’antiga Sala Polivalent del Centre Cívic i Cultural. 

Aquests habitatges s’afegeixen a la borsa d’habitatges municipal i s’adjudicaran amb la gestió coordinada de l’Oficina d’Habitatge i el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament. 

5 habitatges de 36 m2 en una superfície total de 310m2

La superfície construïda total és de 310m2 i la superfície mitjana útil per habitatge és de 36m2. Tots els habitatges tenen un espai de menjador – cuina – sala d’estar, una habitació doble i un bany. 

El llindar màxim d’ocupació d’aquests habitatges és de 2-3 persones en funció de la superfície, de l’habitatge. Aquest llindar es pot superar per llaços de parentiu sempre que no comporti incompliments en les condicions exigibles en el decret d’habitabilitat

Els habitatges disposen a més d’una terrassa coberta de 33 m2 destinada i equipada per a usos diversos, com ara la zona de rentat de la roba comunitària. 

Eficiència energètica 

El projecte incorpora diferents accions adreçades a l’impúls de l’eficiència energètica de l’edifici: 

D’una banda, ha previst la instal·lació d’un sistema d’energia fotovoltaica a la coberta de l’edifici. Aquesta instal·lació és de 7kW de potència pic que es distribuirà de la següent manera: 5kW per als habitatges i 2kW per a La CEL de Caldes, que s’adjudicaran a 2 famílies properes a l’equipament. 

D’altra banda, s’han augmentat els aïllaments de coberta, façana i fusteria per reduir la demanda energètica, aportant així un caràcter més sostenible a la reforma perquè suposarà un estalvi en la despesa energètica general.

Finalment, l’Ajuntament treballa per oferir a les persones inquilines una tarifa única en els serveis. Els consums s’auditaran anualment i es regularan en funció del nombre de membres de cada família. 

El cost de la reforma ha estat de 350.000 € (70.000 € per habitatge), dels quals 270.0000 € els ha assumit l’Ajuntament (54.000 € per habitatge) i la resta s’ha finançat amb una subvenció de 80.000 € de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

En aquest projecte hi ha treballat 20 persones, per tant, s’ha fomentat l’activitat econòmica i la generació de llocs de treball amb les accions d’obra pública que l’Ajuntament promociona.

Consolidant 20 habitatges públics l’any 2023

La construcció de l’habitatge polivalent del carrer Buenos Aires és una de les accions promogudes per donar compliment a la política que està duent l’Ajuntament en matèria d’accés a l’habitatge.

En aquest sentit, l’Oficina d’Habitatge preveu arribar a l’any 2023 amb una borsa de 20 habitatges públics: 7 que ha obtingut pel procés de tanteig i retracte, 5 sorgits del projecte polivalent del carrer Buenos Aires i 8 del projecte d’habitatge jove que s’acabarà entre finals de 2022 i principis de 2023.

En paral·lel,  aquest juny s’ha signat el contracte de cessió del dret de superfície amb la cooperativa Matís per a la promoció de 19 habitatges al solar de la plaça de l’Onze de Setembre. D’aquests 19 habitatges, 17 seran qualificats d’HPO i 2 es destinaran a persones amb diversitat funcional.

La promoció dels habitatges cooperatius ha de finalitzar abans de l’any 2027, per tant, el total serà de  46 habitatges:  20 habitatges municipals, 19 habitatges cooperatius i 7 habitatges privats cedits a la borsa d’habitatge. 

Aquest projecte forma part de les accions que està portant a terme l’Ajuntament de Caldes de Montbui en matèria d’accés a l’habitatge que se sumen a les accions per garantir el dret a l’habitatge: tramitació d’ajuts al lloguer  i servei jurídic i de mediació per part de l’Oficina d’Habitatge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.