Governs locals i regionals avancen cap a la localització dels ODS

0
85

En el marc del sisè Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible (en anglès, HLPF) de Nacions Unides s’hi reivindica la necessitat d’implicar els governs locals, millorar els mecanismes de finançament i aprofundir en marcs de governança multinivell per garantir l’èxit en la consecució dels objectius globals.
 
En aquest marc celebrat a Nova York, es va presentar, el passat 18 de juliol, el segon Informe Global sobre la Localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) elaborat per CGLU (Ciutats i Governs Locals Units) i la Global taskforce. La Diputació de Barcelona ha contribuït activament en aquest informe que, amb el títol “Cap a la localització dels ODS”, recull els avenços en la implementació dels ODS per part de governs locals i regionals de més de 61 països.
 
L’informe inclou diferents bones pràctiques d’ens locals de la demarcació de Barcelona i de la mateixa Diputació. Entre aquestes iniciatives es troben el Servei d’Intermediació de Deutes d’Habitatge (SIDH), el Pla estratègic del Verd Urbà i la Campanya de Comunicació sobre els ODS, “Sí, m’hi comprometo!”.
 
En aquest document queda palès el lideratge i compromís dels governs locals i regionals en l’assoliment dels ODS, i es posa de relleu que aquests segueixen sent ignorats per part de l’agenda dels estats de Nacions Unides. Així mateix, s’hi reivindica la necessitat d’implicar els governs locals, millorar els mecanismes de finançament i aprofundir en marcs de governança multinivell per garantir l’èxit en la consecució dels objectius globals.
 
L’HLPF és la plataforma central de Nacions Unides per al seguiment i revisió dels progressos en la implementació de l’Agenda 2030 del Desenvolupament Sostenible i els ODS, que reuneix representants dels Estats Membres de les Nacions Unides i d’organismes especialitzats. Al 2018, han presentat els informes voluntaris 47 països,  entre els quals trobem l’Estat Espanyol.  En aquest marc, s’ha celebrat la primera edició del Fòrum de Governs Locals i Regionals de la mà de la Global Taskforce, UN Habitat, Local 2030 i UN-DESA, que ha reunit a 240 representants de governs locals i regionals per presentar les perspectives locals sobre la localització de l’Agenda 2030.
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.