El president Pere Aragonès i la consellera Natàlia Garriga, durant la compareixença per explicar algunes de les 100 accions per impulsar l’ús del català, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Foto: PRESIDÈNCIA.

El Punt Avui
BARCELONA • Barcelonès

Impuls al català amb 100 mesures

0
140

El govern vol normalitzar-ne la presència en els àmbits assistencial, sanitari i audiovisual, així com formant professors 

Aragonès recorda que el 25% sols s’aplica en 26 aules de 72.000 

Primeres concrecions per impulsar l’ús social del català en diversos àmbits, amb voluntat exemplificadora de l’executiu. Ahir a la tarda es va reunir de manera extraordinària a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) per acabar presentant un paquet de cent mesures transversals que hauran de desplegar els departaments –se’n farà seguiment cada tres mesos en la reunió del govern–, conscients que en alguns àmbits gairebé no hi té presència i “així es fa molt difícil viure plenament i lliurement en català”, va admetre el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Aquest primer document, en què fa mesos que treballen els diversos departaments des de la comissió tècnica de Política Lingüística, serà un complement a la sèrie d’accions que s’han de concretar en el Pacte Nacional per la Llengua a principis del 2023, un cop recollides les 2.597 idees per fomentar l’ús de la llengua, i constata amb diversos indicadors i enquestes el seu retrocés en la vida quotidiana, però també dins de l’administració.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.