La campanya de les eleccions europees subratlla la importància de votar per protegir la democràcia

0
38

El Parlament Europeu posa en marxa la segona fase de la seva campanya de comunicació davant les eleccions del juny, en què destaca la importància de votar i salvaguardar la democràcia.

Entre el 6 i el 9 de juny del 2024, més de 370 milions de persones dels vint-i-set Estats membres estan cridades a les urnes amb motiu de les eleccions europees. Per tal de continuar informant la ciutadania de la Unió i animar-la a votar, el Parlament Europeu comença a la segona fase de la seva estratègia de comunicació institucional.

Sota l’eslògan «Fes servir el teu vot. Si no, altres decidiran per tu», aquesta segona fase posa en relleu la importància de la democràcia. A més, inclou un enfocament polifacètic que inclou actes per als mitjans, divulgació digital, participació de socis públics i privats, iniciatives de compromís social i programes educatius d’acord amb les necessitats de la ciutadania europea.

Una de les accions de divulgació que s’han dut a terme és el vídeo de quatre minuts «Fes servir el teu vot», en què es recullen testimonis de ciutadans d’edat avançada de diferents països de la UE que relaten a les properes generacions les seves experiències amb la democràcia i recalquen que el dret al vot no es pot donar per fet.

«La democràcia de la Unió Europea és avui més important que mai. El teu vot decidirà el rumb d’Europa els propers cinc anys. Determinarà a quina Europa volem viure», assenyala la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola. «Que ningú esculli per tu. Vota a les eleccions del 6 al 9 de juny de 2024. Cada vot compta».

Responsabilitat col·lectiva

A mesura que la Unió Europea encara reptes en constant evolució i davant la proximitat de les eleccions del juny del 2024, el Parlament Europeu reafirma el seu compromís de fomentar el diàleg, la unitat i la ciutadania activa. «Fes servir el teu vot. Si no, altres decidiran per tu» és un recordatori clar que la democràcia té un valor incalculable que tots hem de cuidar i defensar.

«La democràcia és una responsabilitat col·lectiva, no cap a una idea política o una causa concreta, sinó dels uns cap als altres», afirma el portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch. «La democràcia europea ens uneix més del que pensem: entre nacions, sensibilitats polítiques i generacions. En aquests temps polaritzats, és fàcil oblidar-ho, i la nostra campanya està feta per recordar-nos el que ens uneix».

El vídeo principal de la campanya explora l?accidentada història de molts països europeus que han patit conflictes armats o limitacions de la llibertat individual, així com la naturalesa precària de la democràcia si no se sosté activament.

Major interès per les eleccions europees

El 2019, més de la meitat de les persones amb dret a vot a Europa van anar a les urnes (50,6 %). L’enquesta Eurobaròmetre realitzada pel PE a la primavera del 2024, en què van participar més de 26 000 persones de tots els Estats membres, mostra que el 60 % dels europeus sent interès pels comicis del 6 al 9 de juny de 2024. Això suposa un augment d’onze punts si el comparem amb el sondeig dut a terme a la primavera del 2019, tres mesos abans de les anteriors eleccions europees. A més, el 71% afirma que té intenció de votar, de nou deu punts més que l’última vegada.

Els resultats també apunten que quatre de cada cinc europeus estan d’acord que votar és important perquè la democràcia continuï sent fort (81%) i per garantir un futur millor a les properes generacions (84%). Més de vuit de cada deu ciutadans (81%) creuen que votar és encara més rellevant atesa l’actual situació geopolítica.

El vídeo «Fes servir el teu vot» i nou versions més per a televisió, cinema, ràdio i xarxes socials s’estrenaran a tots els Estats membres a partir del 29 d’abril de 2024.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.