01.07.14 – TARRAGONA • Tarragonès

La Diputació de Tarragona posa en marxa el Fòrum d’Inversió Dipta.cat per ajudar els emprenedors a finançar els seus projectes empresarials

0
245

El Palau Bofarull, seu de la institució a Reus, ha acollit la cinquantena de participants en aquesta iniciativa, que preveu tenir continuïtat


Primer Fòrum d’Inversió Dipta.cat.
El fòrum posa en contacte a futurs empresaris amb empreses i inversors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre
La Diputació de Tarragona ha organitzat el primer Fòrum d’Inversió Dipta.cat, un espai propi per a projectes empresarials originals i de futur que cerquin finançament. La iniciativa, amb una cinquantena de participants, s’ha dut a terme al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, on s’han realitzat les sessions de formació i assessorament, la presentació pública dels projectes més viables econòmicament, conferències sobre diferents aspectes de l’emprenedoria, i una taula rodona relacionada amb el capital públic, el privat i la banca comercial. 
La presentació de l’acte ha anat a càrrec del diputat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, el qual ha posat de manifest l’esforç de la institució supramunicipal per posar a l’abast dels emprenedors eines útils per poder engegar iniciatives de caire empresarial, molt necessàries atesa la crisi econòmica que afecta la nostra societat. En aquest sentit, Malràs s’ha referit a l’èxit de la convocatòria anual dels Premis Emprèn -també organitzats per la Diputació- i la necessitat de finançament dels projectes empresarials a l’hora de posar-se en marxa. La voluntat de la Diputació de Tarragona és que el Fòrum d’Inversió Dipta.cat esdevingui un punt de trobada entre persones emprenedores, empreses i inversors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. 
Totes les persones inscrites en aquest fòrum han tingut la possibilitat d’assistir a les sessions prèvies de formació i assessorament en temes vinculats al pla de negoci. S’han impartit quatre sessions de tres hores de durada cadascuna, en les quals s’han tractat diversos aspectes com el model de negoci, les persones clau en les empreses, la regulació de relacions, la recerca de finançament i, per últim la presentació de projectes en públic. En total hi han participat 18 projectes empresarials, dels quals s’han seleccionat els 8 més viables econòmicament. Aquests últims, han estat presentats personalment pels seus responsables, amb una breu exposició orientada a captar l’interès dels potencials inversors.
Especialistes de prestigi
Aquest primer Fòrum d’Inversió ha inclòs una taula rodona relacionada amb el capital públic, el privat i la banca comercial, en la qual han intervingut el director comercial i de convenis de l’Institut català de Finances (ICF), Antoni Vallès; el director comercial de la xarxa d’oficines de Bankinter, Antonio Sánchez, i el director de la consultoria estratègica i de negoci AGM Corpfin, Antonio Valverde. Tots aquests especialistes han resolt els dubtes de les persones emprenedores i van posar de manifest les característiques i exigències més significatives alhora de fer més atractiu un projecte empresarial en la cerca de finançament.
Així mateix, Jordi Mercader, soci director de la consultoria Mercaconsult i director de projectes de la incubadora de projectes Infinitum Projects, ha pronunciat la seva conferència “Pactes de socis, o com regular-ne la relació”, on ha explicat els avantatges i desavantatges de les relacions entre socis i els tràmits necessaris per materialitzar-les. Per últim, el director executiu del portal web de resolució de reclamacions Populetic, David Ciudad, ha fet un repàs a la seva trajectòria com a emprenedor des de l’inici de l’activitat.
La organització d’aquesta primera edició del Fòrum d’Inversió Dipta.cat respon a l’afany de la Diputació de Tarragona per impulsar l’emprenedoria a la demarcació. Per tal de continuar amb aquest suport, es preveuen futures edicions dirigides a facilitar l’acostament dels projectes empresarials a potencials inversors. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.