BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona col·labora activament en els debats al territori per a l’elaboració del “Compromís Metropolità 2030” impulsat pel PEMB

0
555

Avui dimarts 4 de maig té lloc a Terrassa el primer dels debats territorials a la província de Barcelona en el marc del procés participatiu Barcelona Demà per a l’elaboració del Compromís Metropolità 2030. Els debats permetran definir el nou pla estratègic de la metròpoli dels propers deu anys, impulsat des de l’associació PEMB amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’AMB. El debat de demà versarà sobre temes de població, habitatge i drets socials, sota la mirada de “Metròpoli cohesionada”.

La inauguració de la jornada comptarà amb Jordi Ballart, alcalde de Terrassa i Lluïsa Moret, diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat. La sessió tindrà lloc presencialment a la Masia Freixa (Plaça de Josep Freixa i Argemí, 11. 08224 Terrassa) de les 9 del matí a les 17 h. de la tarda, i també telemàticament a través de la plataforma del procés.

La jornada comptarà  amb tres eixos de debat:

  • De 10:30 a 12h.: Habitatge i reconeixement de drets, amb Dolors Camats, directora Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat de Llobregat; Laia Rosell, consultora energètica d’Ecoserveis; Anna Crispi, directora del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa; Oriol Bayó, arquitecte tècnic i coordinador de l’Àmbit de Ciutat i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Ripollet. Modera: Mònica Peinado, periodista de SER Catalunya.
  • De 12:00 – 13:30h.: Equilibri i integració territorial, amb Néstor Cabañas, tècnic de projectes estratègics de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat; Ruth Lamas, cap de l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta, de l’AMB; Josep Báguena, president de la SCOT-Societat Catalana d’Ordenació del Territori; Noel Duque Alarcón, 4t tinent d’alcalde de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Terrassa. Modera: Laura Contreras, periodista de terrassadigital.cat.
  • De 15:30 – 17:00h: Equitat social en contextos canviants, amb Marta Solé, cap del Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona; Ariadna Manent, directora adjunta Fundació El Maresme; Felipe Campos Rubio, director general de l’Associació Ítaca – Els vents; Griselda Castelló, cap del Servei de Participació, Cooperació i Gent Gran de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.  Modera: Laura Contreras, periodista de terrassadigital.cat.


El procés participatiu Barcelona Demà per a l’elaboració del Compromís Metropolità 2030 s’articula en sis mirades. Les quatre primeres (Cohesionada, Resilient, Intel·ligent, Pròspera) s’aborden als “Cicles metropolitans”: tots ells d’una durada de 3 setmanes i integrats per una jornada inicial al CCCB, una jornada territorial en una ciutat de la província i una sessió virtual final, així com una plataforma en línia.

Els propers debats previstos al territori tindran lloc el 8 de juny a Cornellà de Llobregat (on es debatrà sobre cultura, ciència i món digital amb el lema “Metròpoli intel·ligent”); el 6 de juliol a una ciutat del Penedès encara pendent de confirmar, amb debats sobre canvi climàtic i salut sota el lema “La metròpoli resilient”), i el 21 de setembre a Mataró (on es debatrà sobre activitat econòmica i ocupació amb el lema “La metròpoli pròspera”). A aquest cicle seguiran d’altres activitats per abordar temes de caràcter més transversals, per concloure posteriorment tot el procés.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.