BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona dona suport als municipis de menys de 50.000 habitants en el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions

0
1350

Estendre la connectivitat d’alta velocitat arreu del territori és una de les actuacions prioritàries de la Diputació de Barcelona. És per aquest motiu que la corporació ajuda els ajuntaments a definir una estratègia que els permeti governar, de forma coherent i ordenada, el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions en el seu municipi, prioritzant equipaments públics, polígons industrials, nous sectors de planejament i elements que facilitin la implantació de serveis smart city.

A més, cal tenir en compte que les infraestructures de telecomunicacions promouen la cohesió territorial, la competitivitat econòmica dels municipis i el benestar dels seus habitants. Una cohesió territorial que va estretament lligada a la digitalització del territori, que només es pot garantir amb la connectivitat i l’accés als serveis de banda ampla de tots els municipis.

Mitjançant els estudis per a la provisió de banda ampla, que la Diputació realitza en col·laboració amb el Consorci Localret, els ajuntaments de la província reben suport, per una banda, a l’hora de definir l’estratègia a mitjà termini per a la millora de l’accés als serveis de telecomunicacions en el municipi, determinant-ne les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats.

Per l’altra, aquest suport es tradueix en l’estudi per al desplegament i la connectivitat que els permeti planificar les infraestructures de telecomunicacions en el municipi, d’acord amb els interessos de connectivitat d’aquests governs locals, com són equipaments públics, polígons industrials i elements que facilitin la implantació de serveis de ciutat intel·ligent, entre d’altres.

Aquest recurs del Catàleg de serveis de la corporació va dirigit als ajuntaments de la província de Barcelona de menys de 50.000 habitants.

En l’últim any, la Diputació ha lliurat estudis per a la provisió de banda ampla als ajuntaments d’Artés, Borredà, Campins, la Nou de Berguedà, Marganell, Masquefa, Masies de Roda, Montgat, Polinyà, Rajadell, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Taradell i Vallcebre.

Criteris de valoració

A l’hora d’adjudicar aquest recurs entre els governs locals que ho sol·liciten, la Diputació de Barcelona analitza el grau de complementarietat amb iniciatives d’altres administracions públiques i la millora de la connectivitat als polígons, com el nombre de polígons, amb empreses, que hi ha al terme municipal. També es valora la quantitat d’habitants del municipi, en concret aquells que tenen fins a 1.000 habitants.

A més, des de la Diputació de Barcelona també es té en compte, entre d’altres, si els ajuntaments formen part del Consorci Localret i si la sol·licitud ja s’havia fet en el Catàleg anterior però no s’havia atorgat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.