BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona referma el seu compromís per a la localització i l’assoliment de l’Agenda2030 i els ODS als municipis de la província

0
3109

La Diputació de Barcelona ha participat aquest matí en la “II Jornada per a la Implementació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible al Món local” que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Girona, sota l’impuls de la Diputació de Girona i amb la presència de representants de les 4 diputacions catalanes.

Núria Parlon, vicepresidenta quarta i diputada de polítiques de participació, agenda 2030 i ODS de la Diputació de Barcelona, ha intervingut en la taula rodona  «L’impuls de l’Agenda 2030 des del món local», on ha destacat el ple compromís de la Diputació de Barcelona en la localització de l’Agenda2030 i els ODS als municipis de la província. En aquest sentit, Parlon ha assenyalat «la gran riquesa i diversitat de les experiències dels municipis de la província de Barcelona, tant dels municipis més grans (l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa o Mataró), dels mitjans (com les estratègies d’implementació de l’Agenda2030 de Granollers, Manresa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat o Santa Coloma de Gramenet) així com l’experiència dels municipis petits, com el cas de Centelles», entre d’altres. La vicepresidenta quarta també ha destacat «l’esforç que s’està fent des dels Consells Comarcals de la província per alinear-se als ODS, com per exemple al Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Anoia o el del Vallès Occidental».

Parlon ha reivindicat la necessitat d’incorporar la participació de la ciutadania en la consecució dels ODS i també en el retiment de comptes com un espai col·laboratiu i de confiança per a la vinculació de les polítiques públiques amb l’Agenda 2030», ja que aporten «solucions creatives i sovint molt ajustades a la realitat sobre la qual s’ha d’incidir».

Després de detallar les diferents línies de suport (tècniques, formatives, econòmiques o materials) que la Corporació ofereix als municipis de la província per impulsar la implementació de l’Agenda2030, Núria Parlon ha concretat el compromís en relació al pressupost de la Corporació per al 2022.  Parlon ha remarcat que la feina que es fa en el marc de la Xarxa de Governs Locals i altres instruments de cooperació de la Diputació – dins de l’ODS número 16 ‘Bon govern i institucions sòlides’- compta amb un 53.72% del pressupost (362,6 milions d’euros).  Parlon també ha destacat el pes rellevant l’ODS 9 ‘Indústria, innovació i infraestructures’ al qual es destina un 10,70% del pressupost (113,4 milions d’euros), a  l’ODS 11 ‘Ciutats i  comunitats sostenibles’ amb un 6.72% (71,1 milions d’euros) o  l’ODS 3 ‘Salut i benestar’ amb el 6.50% del pressupost (68,9 milions d’euros).

Finalment, vicepresidenta quarta i diputada de polítiques de participació, agenda 2030 i ODS de la Diputació de Barcelona, ha recordat que «des de la Diputació de Barcelona ens oferim per continuar col·laborant amb totes les institucions perquè l’Agenda 2030 sigui una realitat al territori».

Juntament amb Núria Parlon, han participat en la taula rodona Joan Fàbrega i Solé, diputat de Desenvolupament Sostenible i Compra Pública de la Diputació de Girona, Carme Ferrer i Cervelló, diputada d’Ocupació i Emprenedoria i Carles Gibert, diputat i vicepresident de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Arnau Queralt i Bassa, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) ha moderat la taula.

Més informació: Inici – ODS – Diputació de Barcelona (diba.cat)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.