BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona s’integra a la ‘Red Española de Ciudades Saludables’

0
611

Des d’aquest dimarts, 11 de maig, la Diputació de Barcelona és membre de la Red Española de Ciudades Saludables- Sección de la Federación Española de Municipios y Províncias.

Una ciutat saludable és aquella en que el seu govern es compromet a posar la salut en un lloc destacat de la seva agenda social, econòmica i política. Qualsevol entitat local pot ser saludable si adopta aquest compromís i inicia un procés per a guanyar més salut i benestar per a la ciutadania

La salut és molt més que l’absència de malaltia o l’atenció sanitària, i els governs locals poden actuar sobre la salut pública exercint les competències en àmbits com l’habitatge, la planificació urbana, la cohesió social, el medi ambient urbà, l’educació, l’esport o la cultura.

Els governs locals tenen un paper privilegiat per a crear entorns que afavoreixin la salut per la proximitat i coneixement pràctic dels problemes concrets de la gent del territori; per les competències per intervenir a través de polítiques en la millora de la salut de la població amb equitat i efectivitat; i per la capacitat d’organitzar la participació ciutadana en la promoció de la salut.

Actualment, formen part de la Red Española més de 200 governs locals -des de grans capitals fins a municipis mitjans i petits- i dues diputacions. I ja s’hi han adherit 25 municipis de la província de Barcelona. En conjunt agrupa prop de 20 milions d’habitants, gairebé el 40% de la població espanyola.

La Red va néixer el 1988 dins del projecte de Ciutats Saludables de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i contribueix des d’aleshores a aquest moviment global juntament amb vint xarxes nacionals arreu d’Europa.

Durant més de tres dècades el moviment de Ciutats Saludables ha contribuït a millorar la salut de les persones des de la proximitat i la Diputació de Barcelona  vol ser-ne un actor clau.

Vegeu vídeo a http://recs.es/presentacion-recs/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.