Lleida • Segrià

La Diputació de Lleida forma 18 tècnics que treballaran per al repte demogràfic als municipis i EMD de la demarcació

0
33

El vicepresident Agustí Jiménez ha clos aquest dijous el curs, assegurant que “per donar suport al món rural cal un coneixement molt profund de la realitat de cada territori i de les casuístiques específiques que s’hi donen”

La Diputació de Lleida ha donat per finalitzat, aquest dijous, el programa de formació que s’ha dut a terme des de l’Àrea de Planificació i Cooperació Municipal amb l’objectiu de formar fins a 8 tècniques i 10 tècnics especialitzats en repte demogràfic.

El curs pretenia que els participants es dotessin d’eines per generar projectes que acabin tenint impacte en els municipis de manera integral i efectiva, així com millorar la vida de les persones en un territori amb 85 nuclis, entre municipis i EMD. “Fer front al repte del repoblament és complex, perquè comptem amb un territori molt polièdric, on entren en joc moltes variables. Per això creiem fermament que l’única manera de fer-hi front és treballant de manera conjunta”, ha assenyalat el vicepresident Agustí Jiménez, en l’acte de cloenda d’aquestes jornades de formació.

“Per donar suport al món rural, cal un coneixement molt profund de la realitat de cada territori i de les casuístiques específiques que s’hi donen”, ha afegit. 

El vicepresident ha destacat la predisposició dels tècnics i la proactivitat que han manifestat al llarg de totes les jornades de formació, malgrat les llargues distàncies que aquestes persones han hagut de recórrer per assistir-hi.

El seu esforç és proporcional a les accions que la Diputació de Lleida ha dut a terme en el disseny de polítiques per fer front al repte demogràfic en els últims anys. “N’estem segurs que junts aconseguirem que amb aquestes iniciatives moltes més persones es quedin al territori, hi treballin i hi construeixen projectes de vida sòlids i duradors”, ha conclòs Jiménez.

L’import total atorgat per la Diputació de Lleida per a aquestes subvencions de la línia 2 per al finançament de despeses que permetin, mitjançant la contractació de tècnics i tècniques, afrontar el repte demogràfic a les terres de Lleida, mitjançant la generació de projectes encaminats a l’obertura de noves opcions d’ocupació i desenvolupament general, ha estat de 631.726,82 €.

Font: Diputació de Lleida

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.