16.10.19 – LLEIDA • Segrià

La Diputació donarà tots els obsequis que rebi en forma d’aliments a la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Lleida

0
276

Ho ha anunciat aquest divendres el president de la Diputació, Joan Talarn, en l’acte de signatura del conveni de col·laboració amb aquesta entitat social presidida per Joan Ramon Saura


Imatge de la jornada. Foto: Dip.Lleida.

La corporació aportarà 65.000 € al Banc dels Aliments per a aquelles actuacions que es derivin de la pròpia activitat de l’entitat social

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president del Banc dels Aliments de Lleida, Joan Ramon Saura, han signat aquest divendres el conveni de col·laboració corresponent a l’anualitat 2019. L’acte de signatura ha tingut lloc a la Sala Viladrich del Palau de la Diputació  i suposa una aportació de 65.000 € de part de la institució provincial per a aquelles actuacions que es derivin de la pròpia activitat de l’entitat social.

A l’acte de signatura també han assistit els vicepresidents primer i quart, Jordi Latorre i Ferran Accensi, els diputats Mercè Carulla i Jordi Verdú i el director del Banc dels Aliments, Oriol Berenguer.

Durant l’acte de signatura, Joan Talarn ha anunciat que, a partir d’ara, tots els obsequis que rebi la institució en forma d’aliment es donaran al Banc dels Aliments, en un gest més de complicitat i solidaritat envers la feina que està fent aquesta entitat a les comarques de Lleida.

De fet, el president de la Diputació ha reconegut que li agradaria no haver de signar convenis com aquest, perquè "vol dir que les coses no van bé", al mateix temps que ha reconegut que el suport d’administracions públiques com la Diputació són indispensables per l’entitat per presideix Saura, per tal d’ajudar-los en el que sigui necessari.

Saura, per la seva banda, ha agraït el suport que dona la Diputació al Banc dels Aliments i ha recordat que en l’actualitat hi ha qüestions que s’estan cronificant, com el nombre de persones a qui s’està atenent cada any, de l’ordre de 23.000, xifra que demostra la precarietat  de la societat en aquest àmbit. En aquest sentit, ha afegit que aquesta cronificació comporta fenòmens de malnutrició, que estan directament relacionats amb la pobresa infantil. Saura també ha recordat que l’entitat compta només amb tres professionals i que el gruix de la feina el fan 50 voluntaris.

La Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Lleida és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat participar en les tasques de lluita contra la pobresa i el malbaratament alimentari a les comarques de Lleida que estan desenvolupant altres associacions i fundacions seguint les directrius dels Banc Mundial dels Aliments. Els seus objectius són contribuir a aportar una resposta als problemes de la fam, la marginació, l’atur i la pobresa a través de la captació i de la redistribució d’excedents i de donacions d’aliments.

Des de la seva constitució, l’activitat de l’entitat ha anat augmentant, de tal manera que, actualment, la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Lleida ofereix aliments a més de 94 entitats i institucions de les terres de Lleida distribuint al voltant de mil vuit-centes tones d’aliments provinents de donacions d’empreses –de distribució o producció alimentària– del territori, dels excedents de la Unió Europea, de la fruita i les hortalisses de retirada de mercat, de campanyes entre la ciutadania i de les donacions entre els diferents Bancs dels Aliments.

La Diputació de Lleida, conscient de la importància que té l’activitat que desenvolupa la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Lleida als efectes de distribuir aliments a les famílies de les terres de Lleida que en necessiten, va iniciar l’any 2010 una línia de col·laboració amb l’entitat mitjançant la signatura d’un conveni per als anys 2010 i 2011 i que ha tingut continuïtat de forma ininterrompuda fins a l’actualitat.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.