09.08.16 – BARCELONA • Barcelonès

La residència de gent gran Francesc Layret de Barcelona, a punt per reprendre l’activitat

0
60

Laia Ortiz: “Reclamem a la Generalitat de Catalunya que compleixi amb el conveni previst d’equipaments, que acaba enguany i que no ha complert ni la meitat de les residències que estaven previstes.”


Laia Ortiz visitant la residència.
La reforma integral n’ha millorat l’accessibilitat, la seguretat i l’eficiència energètica. L’equipament ha guanyat tres places més per a persones amb dependència i persones grans amb condicions socials que els impedeixen dur una vida autònoma. Aquest setembre hi tornaran els 63 residents que van haver d’instal·lar-se a la residència El Molí durant les obres i que ara hi deixaran les places disponibles.
La Residència Assistida per a Gent Gran Francesc Layret, de gestió municipal, tornarà a estar en funcionament aquest setembre després de les obres de rehabilitació integral. La reforma de l’equipament, que ocupa la Casa de la Lactància, ha permès millorar-ne l’accessibilitat, la seguretat i l’eficiència energètica.
Durant els treballs, la residència ha guanyat dues plantes i tres places noves per a persones amb dependència o amb condicions socials de vulnerabilitat. Les 63 persones usuàries, que durant les obres es van haver de traslladar, tornaran al setembre i deixaran disponibles les places que ara ocupen a la residència El Molí, a Nou Barris.
En una visita a l’equipament, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha assegurat: “Les obres formen part d’una estratègia municipal que pretén invertir en aquests equipaments per dignificar-los i adaptar-los a la demanda social.” En aquest sentit, Ortiz ha assenyalat: “Reclamem a la Generalitat de Catalunya que compleixi amb el conveni previst d’equipaments, que acaba enguany i que no ha complert ni la meitat de les residències que estaven previstes.” “Barcelona arrossega un dèficit d’inversió molt important per part del Govern, i és el territori català més castigat i amb una cobertura de places més baixa per a una demografia cada cop més envellida”, ha explicat.
Un edifici de gran valor patrimonial
La residència Francesc Layret, a la gran via de les Corts Catalanes, 475-477, ocupa un edifici modernista conegut com la Casa de la Lactància, perquè va ser originalment una maternitat construïda el 1913 gràcies al mecenatge social. La reforma de l’edifici ha preservat el valor patrimonial i arquitectònic del pati central: s’ha reparat la claraboia, s’ha eliminat la cornisa que partia en dos els vitralls del 1913 i s’han restituït els vitralls originals en la part superior.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.