23.5.19 – BARCELONA • Barcelonès

L’ACM celebra que el Govern recuperi el PUOSC per generar inversions al món local

0
95

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) celebra que el Govern català hagi aprovat el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024 dotat amb 250 milions d’euros per invertir al món local en els propers cinc anys.

Aquest Pla no es convocava des del 2012 a causa de la crisi i és el principal instrument per portar a terme infraestructures, equipaments o serveis al territori.
 
El president de l’ACM, David Saldoni, destaca que "feia temps que des de l’entitat municipalista reclamàvem un nou pla d’inversions per al món local, perquè els municipis puguin fer inversions, créixer i millorar els serveis als seus veïns i veïnes". En aquest sentit, recorda que ja a l’Assemblea de l’ACM, celebrada el 18 de novembre, es va aprovar una proposta de resolució per demanar un pla d’inversions local que recuperés els dèficits dels anys de crisi.

Per Saldoni, "els ens locals som l’administració més propera al ciutadà i ens hem anat responsabilitzant de moltes competències. El ciutadà primer truca la porta del seu ajuntament. Per tant, cal que tinguem capacitat per invertir i generar oportunitats als nostres ciutadans i, per fer-ho, calen recursos econòmics" i subratlla que el PUOSC és una "eina importantíssima per als ens locals", sobretot per als de menys de 5.000 habitants, que suposen el 78% dels municipis catalans.
 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.