Barcelona • Barcelonès

L’ACM presenta una guia de protocol, relacions institucionals organització d’esdeveniments i imatge en l’àmbit municipal

0
3882

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha presentat aquest dimarts 14 de novembre una guia de protocol, relacions institucionals organització d’esdeveniments i imatge en l’àmbit municipal

La nova publicació és obra de Meritxell Pardo i ha de servir com a eina per poder utilitzar-la com a manual en tots els actes i esdeveniments que organitzin els ajuntaments, consells comarcals i diputacions de Catalunya.

La presentació ha comptat amb la presidenta de l’ACM, Meritxell Budó, que ha destacat que la guia “vol ser una eina útil de consulta i, alhora, un material per a la formació bàsica en el saber fer i el saber estar institucional des de la perspectiva del món local”. I ha afegit que també pretén ser “una eina per prestigiar la vida política local i fomentar una bona relació amb la ciutadania, la societat civil i el conjunt de les institucions públiques i privades”.

La Guia és un document que aporta eines teòriques i pràctiques en matèria de protocol, relacions institucionals i organització d’esdeveniments per a treballadors públics, càrrecs electes i ens municipals. El contingut s’ha estructurat en quatre blocs diferenciats per a una consulta àgil i pràctica (Manual de Protocol; Relacions Institucionals; Manual d’organització d’esdeveniments i Imatge). Els objectius d’aquest manual són, en primer lloc, permetre la correcta aplicació i observació de les diferents normatives en protocol, en les relacions institucionals o a l’hora d’organitzar un acte i, en segon lloc, enfortir la imatge institucional i personal a transmetre.

La idea de la Guia parteix de la necessitat detectada en els municipis, especialment municipis petits, els quals no tenen personal ni pressupost per accedir a una informació fàcil i oportuna a l’hora d’aplicar pautes de conducta en protocol, imatge, RRII i organització d’actes.

L’autora ha destacat “la necessitat de vincular el protocol amb les relacions institucionals a l’hora d’organitzar qualsevol esdeveniment, per tal de projectar una imatge coherent i positiva de la nostra organització”.

Per la seva banda, el Degà del Col·legi de professionals de la politologia i la sociologia, Sr. Jordi Pacheco i Canals, que també ha participat en la presentació, ha manifestat que el protocol és en sí una eina de comunicació corporativa molt important com un indicador de qualitat del bon fer de les organitzacions.

El responsable de l’àrea de formació, estudis i publicacions, Francesc Iglesies, ha explicat que la publicació representa una continuïtat i un reforçament de la formació en protocol i relacions institucionals de l’ACM, després de l’èxit sostingut de tots els cursos programats des de finals de l’any passat. “Era una necessitat imperiosa, sobretot pels municipis més petits, a l’hora de saber com han d’organitzar actes i visites institucionals”, ha explicat.

Aquesta nova Guia de protocol està disponible a través de la web de l’ACM. DESCARREGA LA GUIA

Font: ACM

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.