TERRASSA • Vallès Occidental

L’Ajuntament de Terrassa inicia la redacció del nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament

0
3766

El nou document s’elaborarà de forma participativa amb les diferents entitats del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat el procés de redacció del nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2022-2030. Aquest mes de febrer es començaran diferents tallers participatius amb les entitats del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació per definir les prioritats sobre les quals treballar, a banda de la coordinació entre serveis municipals (Solidaritat i Cooperació Internacional, Polítiques d’Igualtat, Economia Social i Solidària, Medi Ambient, LGTBI+, Educació, Qualitat Democràtica, Universitats i Ciutadania) per identificar capacitats i connexions que puguin esdevenir claus en la política de cooperació.

L’objectiu d’establir totes aquestes sinergies és determinar les línies estratègiques que es desenvoluparan en el nou document. El calendari marcat en el procés indica que el nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament estarà redactat abans de l’estiu, un cop aprovades les propostes i incorporades les prioritats definides en les sessions de treball.

Aquest treball s’inicia arran que l’anterior document hagi complert el seu cicle de vigència i compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 7.260 euros. El full de ruta dels pròxims mesos ja s’ha establert, després d’avaluar el Pla encara en vigència.

Aquesta acció s’emmarca en el Programa de Govern, que concreta la revisió i actualització del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2014/2020, posant l’accent en el codesenvolupament com a eina prioritària d’estructuració de les polítiques de cooperació, en l’Agenda 2030, en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i en la transparència.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.