13.02.17 – L’HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonés

L’Hospitalet de Llobregat finança classes de reforç d’anglès pels alumnes de 4t d’ESO

0
168

Des d’avui, el programa s’amplia a 500 alumnes més de tots els nivells d’ESO en tres instituts de la ciutat


Professor nadiu d’anglès conversant amb alumnes de l’Hospitalet. Foto: Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Un projecte únic que ja arriba a 1.750 alumnes de 28 centres educatius de la ciutat

Tot l’alumnat de quart curs d’ESO de L’Hospitalet fa conversa en anglès amb auxiliars nadius, gràcies a un programa que finança l’Ajuntament. 
A aquest projecte únic s’hi suma, des d’avui, tot l’alumnat d’ESO de tres centres educatius de la ciutat —Llobregat, Rubió i Ors i Pedraforca—, que sumen 500 alumnes més a aquest programa de conversa. Es tracta d’una experiència pilot que incorpora els auxiliars des de primer a tercer d’ESO. Aquests tres equipaments educatius ja van començar el gener el programa de conversa en anglès per a l’alumnat de quart d’ESO, igual que ho van fer la resta de centres educatius de L’Hospitalet inscrits.
Coincidint amb l’inici del programa pilot, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el regidor d’Educació, Jaume Graells, han visitat aquest matí l’Institut Apel·les Mestres i han conversat amb els alumnes del programa de conversa d’anglès. L’alcaldessa ha explicat que “amb aquest projecte d’auxiliars de conversa volem corregir el possible desequilibri que es pot donar per un component econòmic i sociològic de les famílies. Volem que tots els nostres infants i joves tinguin les mateixes oportunitats a l’hora de conèixer una llengua estrangera”. 
Així, el 16 de gener es van incorporar 13 professors nadius i 28 centres educatius de L’Hospitalet van iniciar el programa de conversa d’auxiliars d’anglès fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. En total, 1.750 alumnes de 4t ESO de la ciutat compten amb 3 hores lectives setmanals d’anglès. El global d’hores d’auxiliar a la ciutat és de 338 hores setmanals destinades a activitat educativa, coordinació i conversa amb els mestres i organització d’activitats en xarxa.
A més, aquest mes de febrer, els professors auxiliars han iniciat un programa de reforç extraescolar d’anglès per a alumnes amb més dificultats dels 28 centres educatius. Hi dedicaran un total de 30 hores setmanals. 
Recordem que la primera fase d’implantació del programa es va realitzar de forma pilot d’octubre a desembre del 2016 amb la contractació de 2 auxiliars nadius de conversa que impartien classe en 5 instituts de la ciutat: el Llobregat, Apel·les Mestres, Santa Eulàlia, Can Vilumara i Bisbe Berenguer.
El nou programa s’emmarca en un dels objectius de ciutat del PAM 2015-2019, que és garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social. I concretament en l’àmbit educatiu, desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els seus ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement. Així, es preveu complementar el projecte d’anglès amb altres accions buscant aliances amb altres serveis municipals. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.