Lluís Recoder: “El cap de llista ha d’arribar a la campanya amb les piles ben carregades i desbordant de motivació”

0
343

ESPECIAL CURS MÀRQUETING PER A CANDIDATURES MUNICIPALS. Lluís Recoder, advocat. Alcalde de Sant Cugat (1999-2011) i Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat (2010-2012).

Lluis Recoder va ser alcalde de Sant Cugat del Vallès (1999-2010) i Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya (2010 – 2012) a més de Diputat al Congrés dels Diputats (1996-1999). És advocat, compta amb ampla experiència en la gestió d’organitzacions privades i, també, coneix a fons i des de dins els processos electorals.

Juntament amb l’Anna Rubí, en Lluis liderarà la sessió 3 del curs de Màrqueting Electoral, dedicada a la “Proximitat amb l’electorat i la gestió de l’equip”, tractant la gestió de la campanya al carrer i els aspectes relacionals amb l’electorat i altres membres de l’equip. Li hem demanat que ens faci cinc cèntims de la seva participació.

En què consisteix la teva aportació al curs?

Els candidats i candidates han de ser capaços de parlar per a tota la ciutadania, saber escoltar una majoria de persones que és silenciosa i connectar amb les preocupacions d’aquestes persones. I tot això, ho han de fer sense distreure’s enmig del soroll propi de les campanyes i de la cridòria vinculada a una campanya.

Sovint, per fer arribar el missatge a l’electorat, les fórmules senzilles són les més eficaces. I, a més, la persona que faci de cap de llista no pot fallar: ha d’arribar a la campanya amb les piles ben carregades i desbordant de motivació.

“El cap de llista ha d’arribar a la campanya amb les piles ben carregades i desbordant de motivació.”

Per què és important que els candidats i candidates facin la reflexió que els proposaràs?

Perquè les campanyes es fan llargues i cal programar-les bé. He vist moltes candidatures que han caigut en el parany de situar el debat en el terreny que els marcava l’adversari. Un dels temes clau que treballarem a la sessió és aprendre a guanyar-se la confiança de la gent.

“He vist moltes candidatures que han caigut en el parany de situar el debat en el terreny que els marcava l’adversari”

Quines habilitats obtindrà qui participi en la teva sessió?

No soc amic de les fórmules màgiques, ni en conec cap. Però podré compartir-los l’experiència adquirida en les tres campanyes electorals municipals en les que vaig encapçalar la llista (1999, 2003 i 2007) i traslladar-los tot el que vaig aprendre, tant pel que fa als encerts com als errors.

“Compartiré amb els participants l’experiència adquirida en les tres campanyes que vaig encapçalar (1999, 2003 i 2007) i els traslladaré el que vaig aprendre dels encerts i, també, dels errors.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.