12.06.12 – BARCELONA • Barcelonès

Mas sobre el rescat: “Quan t’ajuden, i ens estan ajudant, el que s’ha de dir és gràcies”

0
175

El president de la Generalitat pregunta què hauria passat si l’Estat no hagués optat per l’opció del rescat.

"Se li digui com se li digui és evident que ens estan ajudant i que sense aquesta ajuda no ens en podríem sortir tot sols". Així, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut sortir al pas de les crítiques, "legítimes" ha dit, al rescat del sistema financer espanyol. Mas ha assegurat que entre les moltes opinions que està escoltant les darreres hores no n’hi ha cap que qüestioni que passaria si l’Estat no hagués sol·licitat les ajudes al sistema financer espanyol. És per això que Mas ha afirmat que "quan t’ajuden, i ens estan ajudant, el que s’ha de dir és gràcies" i assegurar que els diners que s’injectaran al sistema "s’invertiran el millor possible" i que es continuarà amb les reformes.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquestes declaracions durant la clausura de l’acte d’entrega dels Premis Pimes 2012 que aquest dilluns a la nit s’ha fet al Palau de Congressos de Barcelona.

En el seu breu discurs, Artur Mas, ha recordat que entre les moltes opinions que en les darreres hores s’han pronunciat sobre el rescat europeu del sistema financer espanyol, totes elles "legítimes", no n’ha escoltat cap que qüestionés que hauria passat si l’Estat no hagués optat per demanar un ajut per sanejar el sector bancari.

És per això que Mas ha recordat que "quan t’ajuden, i ens estan ajudant, el que s’ha de dir simplement és gràcies" i dir-los "que utilitzarem bé aquests recursos, que els invertirem el millor possible, i que farem els deures, o els seguirem fent, i que els tornarem".

I és que per Mas, "se li digui com se li digui", és evident que Europa està ajudant Espanya perquè sense els 100.000 milions del rescat "no ens en sortiríem". Un recat, ha afegit, que ha estat necessari perquè "segurament hem fet els deures molt tard", perquè si els haguéssim fet, ha puntualitzat, "ens n’hauríem sortit tot sols i millor".

Per últim, Artur Mas ha afirmat que Catalunya té una gran oportunitat com a país "que no pot desaprofitar". Una oportunitat que passa per superar el model productiu imperant fins ara que "se’ns havia presentat com a bo i excel·lent" i que "passava per titllar a tots aquells que no s’endeutaven fins les orelles de rucs integrals" i que ara s’ha enfonsat.

Segons el president de la Generalitat, malgrat que Catalunya va ser protagonista "d’alguns d’aquests pecats", encara conserva prou teixit productiu com "per tornar a posar de moda el concepte de l’economia productiva real".

González demana tallar amb fermesa casos com el de Bankia

Abans de la intervenció del president de la Generalitat, el president de Pimec s’ha dirigit als assistents en un discurs on reclamava la incorporació de ”valors” a l’economia.

El president de Pimec ha dit que casos com el de Bankia ”fan de molt de mal” en el món econòmic i, ”ara més que mai”, ”cal tallar amb fermesa i exemplaritat” aquests casos si no es vol ”indignar més” als ciutadans o si es vol evitar que ”augmenti la desafecció”.

És l’hora de mesures de reactivació

En el seu discurs, Josep Gonzàlez s’ha referit a ”la bona notícia” que s’ha conegut aquest cap de setmana en relació amb l’acord entre el govern espanyol i l’Eurogrup que suposarà una injecció de capital per als bancs espanyols de fins a 100.000 milions.

El president de Pimec ha dit que s’ha de ”confiar” en les paraules del president del govern espanyol i del ministre d’Economia, Mariano Rajoy i Luis de Guindos, respectivament, que asseguren que ”l’objectiu principal” d’aquest acord és tornar a donar crèdit a les pimes i a les famílies.

Josep González ha dit que els empresaris no es poden confiar en pensar que aquest ajut o rescat no tingui com contrapartida la imposició de nous plans d’ajustament i noves mesures destinades a millorar la situació econòmica del país. En aquest moment, el president de Pimec ha demanat que entre aquestes mesures condicionades hi hagi ”també” plans de reactivació de l’economia i que no siguin només mesures de consolidació fiscal i de reducció del dèficit que ”comencen a donar resultats econòmics negatius”. González ha dit que ”els nostres nivells d’atur requereixen, de forma urgent, mesures de reactivació”.

Pacte fiscal

El president de Pimec ha tingut un gest cap el president de la Generalitat i en la seva intervenció s’ha referit a la proposta del Govern sobre el Pacte Fiscal. González ha reiterat la seva posició a favor d’aquesta iniciativa i ha tingut un missatge explícit a tots els partits polítics quan els demanat que ”anteposin arribar a una proposta comuna de pacte fiscal per sobre de les seves estratègies i tàctiques habituals”.

La fusió amb Foment "a bon ritme"

Abans d’acabar la seva intervenció, Josep Gonzàlez s’ha referit a les converses obertes entre Foment i Pimec amb l’objectiu d’aconseguir una reestructuració del mapa patronal català amb la fusió de lues dues organitzacions. El líder de la petita i mitjana empresa catalana ha dit que tant ell com el president de Foment mantenen ”la ferma voluntat d’arribar a un acord que permeti un esquema patronal català modern, més unit i més fort”. ”Les converses continuen a bon ritme”, ha reblat.

Premis

En el transcurs del sopar s’han concedit un conjunt de premis corresponents a la 25ena edició del ‘Premis Pimes’. En la categoria de ‘reconeixement en el Comerç’ el premi ha estat pel Departament d’Interior de Felip Puig; la millor iniciativa col·lectiva ha estat pel gremi d’empresaris de cinemes; l’emprenedoria empresarial per Petit City; en l’àmbit de la col·laboració Empresa-Formació Professional el premi ha recaigut en el clúster d’empreses de carrosseres d’Arbúcies i l’Institut Montsoriu.

En matèria d’innovació i internacionalització s’ha premiat l’empresa Grup Carinsa Creaciones Aromàticas Industriales de Sant Quirze del Vallès (Vallès Ocidental), empresa creada el 1993 i dedicada a l’elaboració d’aromes per a l’alimentació humana i animal.

El premi Fundació Pimec als valors d’empresa per la pime Dallant; el premi a la qualitat lingüística en el món empresarial per Ictineu Submarins; el premi al comerç més competitiu a Ilerda Serveis; el premi a la microempresa més competitiva a Tam Tam, Time and Attendance Management; el premi a la petita empresa més competitiva per Industries Tapla; el premi a la mitjana empresa més competitiva a Compact Habit; i, per últim, el premi al millor treball periodistic en temes econòmics pel programa 8 al dia de 8TV.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.