Jordi Masquef i Montse Rigall, dilluns tarda als Caputxins Foto: AJ. DE FIGUERES.

El Punt Avui
Figueres • Alt Empordà

Masquef escenifica el seu full de ruta de Figueres fins al 2030

0
31

 L’alcalde, Jordi Masquef, defensa que el pla d’acció local, presentat avui a l’Auditori dels Caputxins, és un “projecte de ciutat i, en cap cas, partidista”

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef (Junts), ha escenificat avui a la tarda, a l’auditori dels Caputxins, el seu projecte de ciutat fins al 2030, ampliat amb temes de creixement urbanístic fins al 2040. Masquef, amb un format amb conversa amb la periodista, Montse Rigall, ha explicat la importància d’oferir a la ciutadania “un relat engrescador” que és el que “la gent demana”. També ha valorat positivament el seu pas per l’oposició perquè “m’ha ajudat a créixer”. S’ha mostrat satisfet amb temes com ara la seguretat, del que ha dit que progressa, si bé s’ha incrementat el 2024 només un 2%; també ha destacat el contracte de neteja –a punt d’aprovar-se per ple – o el comissionat pels estudis de cicles formatius i universitaris.

L’acte s’ha complementat amb la projecció de diversos vídeos amb la participació de tots els regidors i, també, veïns de la ciutat. Per il·lustrar el projecte de govern, l’acte s’ha desglossat en tres blocs: el primer, una valoració de mandat; el segon, la presentació del Pla d’Acció Local 2023-2030. Un pla, tot s’ha de dir, que s’ha presentat assentat sòlidament fent públic una enquesta a la ciutadania sobre l’acció de govern de Junts. El darrer ha estat la Figueres del futur, molt lligat a tots els blocs anteriors.€

La llista de projectes

Pel que fa als projectes, Masquef ha enumerat especialment l’increment de llicències urbanístiques i la implantació de nous projectes privats, el que demostra el bon moment de la ciutat. Entre altres temes s’ha parlat de les rondes, destacant que la nord “va molt ben encaminada” o la creació de 1.000 noves places d’aparcament. També s’ha posat en relleu la recuperació de la Casa Roda, un emblema de la ciutat i la nova biblioteca al parc de les Aigües. Entre els projectes que queden descartats, ha dit, és el quart centre dalinià a la ciutat. En canvi, ha avançat que s’està a punt de trobar una solució pel casino. També va avançar que properament es comptarà amb 45 pisos d’usos socials, entre altres accions que es porten a terme.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.