Uneix-te a Cities Heat Detox, la nostra nova campanya que destaca la descarbonització de la calor a les ciutats!

0
49

12 de juny

Ahir vam llançar una campanya nova i refrescant: la Cities Heat Detox! El nostre objectiu és embarcar-nos en un viatge junts cap a un futur més saludable netejant i revitalitzant la calefacció i la refrigeració a les nostres ciutats: uneix-te a la campanya!

Si vau visitar el nostre estand durant el primer dia de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, potser haureu vist cartells de colors, amb llimones, cogombres, nabius i llavors de chía il·luminant els vestíbuls de la Comissió Europea. L’ocasió d’aquesta barreja va ser el llançament de la nostra nova campanya: Cities Heat Detox.

Durant els tres dies a EUSEW, convidem les ciutats a venir i mostrar la “desintoxicació tèrmica ideal” de la seva ciutat, reunint la seva barreja única de mètodes de calefacció i refrigeració amb ingredients nets. Llimones, cogombres, calor solar, geotèrmica, en un bon got fresc d’aigua de font…

La ciutat de Turku, a Finlàndia, per exemple, ens va donar un cop d’ull a la seva aigua de font de calefacció urbana, alimentada principalment per cogombre (calor recuperada de les aigües residuals) i kale (biomassa).

“Decarbonising heating is essential to reach Turku’s climate neutrality objective by 2029 and to create better quality of life for our citizens.”

Minna Arve – Mayor of Turku, Finland

Advocant per una calor saludable a les ciutats, la nostra nova campanya s’apropa a la descarbonització dels sistemes de calefacció i refrigeració de les ciutats. Els beneficis, l’impacte, els mètodes, les fonts, les condicions… Però no ens avancem massa. Perquè aquest viatge de desintoxicació tot just comença i durarà un any sencer.

Per començar: ens centrem en els beneficis de Cities Heat Detox.

Desintoxiqueu la vostra calor per a un planeta sa
La calefacció i la refrigeració representen prop del 80% de tota l’energia utilitzada per les llars, que al seu torn, són responsables del 21% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la UE. Això significa que els governs locals, en transformar els sistemes que escalfen i refreden les llars a nivell de ciutat, poden tenir un gran impacte en les emissions. La desintoxicació de la calefacció (i la refrigeració) és essencial perquè les ciutats assoleixin els seus objectius i apropin la UE a les seves ambicions de neutralitat climàtica.

Desintoxiqueu la vostra calor per obtenir un aire més net
Aquestes emissions no són només números abstractes, també tenen implicacions directes en la qualitat de l’aire. Evitar les fonts tòxiques a la teva ciutat millora molt la qualitat de l’aire, especialment les zones urbanes denses, protegint el medi ambient de la teva ciutat i el benestar dels ciutadans.

Desintoxiqueu la vostra calor per a una economia més forta
Amb el desenvolupament, l’ampliació i la renovació de la calefacció urbana descarbonitzada, així com el desplegament de solucions sostenibles com les bombes de calor, esteu donant suport a una economia més eficient energèticament i moderna, creant llocs de treball en una nova indústria.  

Desintoxiqueu la vostra calor per a comunitats més resilients
L’última crisi energètica ens va mostrar clarament: el gas i els combustibles fòssils poden provocar volatilitat dels preus, augmentar la pobresa energètica i afectar negativament les comunitats més vulnerables. Una transició justa significa garantir la seguretat energètica a llarg termini i la seguretat energètica per a totes les poblacions, que es pot garantir amb sistemes de calor nodrits de fonts renovables saludables. A més, l’eliminació progressiva dels combustibles fòssils a la calefacció de la vostra ciutat mitigarà els efectes a llarg termini del canvi climàtic sobre les comunitats locals, reforçant-les davant la crisi.

Desintoxica la teva calor per a ciutats saludables
La calefacció de combustibles fòssils, que representa avui el 72% de la calefacció dels edificis a Europa, contribueix al canvi climàtic, a la inseguretat energètica i al deteriorament de la qualitat de l’aire. No hi ha dubte: per a un futur més sa i segur, les nostres ciutats necessiten una neteja integral de les fonts de calor tòxiques.

Dinamitzar el potencial de les ciutats

Les ciutats tenen el potencial de marcar una gran diferència. Mitjançant una planificació efectiva de la calor i l’expansió de solucions col·lectives com la calefacció urbana descarbonitzada, els governs locals poden eliminar gradualment les fonts tòxiques de la seva calefacció a gran escala.   

Tot i que el potencial de desintoxicació de les ciutats és important, no poden fer-ho soles. Per a una desintoxicació reeixida, els governs locals necessiten capacitat, coneixements, recursos, marcs legals favorables i incentius econòmics. La campanya Cities Heat Detox està reunint ciutats i pobles que ja estan compromesos o interessats en la descarbonització de la calefacció i la refrigeració, per conscienciar i desbloquejar aquest potencial.

Convidem ciutats i pobles de totes les mides, en qualsevol fase del procés, a unir-se a la campanya. Afrontem junts aquest repte: uneix-te al moviment de les ciutats europees desintoxicant la seva calor, apostant per un futur segur i saludable per a tothom.   

SUBSCRIU-TE A LA CAMPANYA

No et perdis les primeres activitats del llançament de la Campanya.

  • Assegureu-vos que el vostre swing a l’Estand del Pacte d’Alcaldes a EUSEW, on podreu mostrar la desintoxicació tèrmica ideal de la vostra ciutat.
  • Inscriu-te a la campanya de descarbonització de la calor a la Setmana del Clima de Ciutats de València. Apreneu de les barreres i palanques què estan fent les ciutats Covenant i Mission per descarbonitzar la seva calefacció i refrigeració localment. L’últim dia per inscriure’s és el 14 de juny!
  • Comparteix àmpliament la campanya amb l’ajuda del nostre paquet de comunicacions de desintoxicació i torna a publicar-ho a les xarxes socials.
  • Aviat: oportunitats perquè compartiu la vostra història com a part de la campanya. Estigueu atents subscrivint-vos a la campanya.

Per obtenir més informació, visiteu la nostra pàgina web i seguiu les #CitiesHeatDetox i #HealthyHeat4Cities a les xarxes socials.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.