Els accessos al camp de golf, l’únic de titularitat municipal de Catalunya. Foto: ACN.

El Punt Avui
Matadepera • Vallès Occidental

Matadepera fa una consulta popular per decidir si tanca el camp de golf municipal

0
18

  • L’Ajuntament considera que el manteniment és massa elevat i aposta per canviar els usos per fer-ne un espai obert
  • Aquest divendres podran votar els veïns empadronats majors de 16 anys

Els veïns de Matadepera votaran aquest divendres si cal tancar el club de golf, l’únic de titularitat i gestió municipal de tot Catalunya. L’Ajuntament ha convocat una consulta popular després de considerar que el cost de manteniment, d’uns 250.000 euros anuals, no compensa el poc ús que se’n fa, amb una vintena d’usuaris diaris i uns 60 abonats. Mentre del Club de Golf local aposta per externalitzar la gestió a una empresa especialitzada per a fer-hi les millores que necessita, entitats locals opten per convertir l’espai en un parc públic i rehabilitar la masia de Can Vinyers, ubicada al recinte i que data del segle XV, per reconvertir-la en ecomuseu.

Un camp o un parc

El debat sobre el futur del camp de golf és antic, però no és fins ara que es plantejarà realment què fer-ne. L’Ajuntament i part del veïnat opten per canviar-ne l’ús i convertir l’espai en un parc obert a la ciutadania, això sí, amb restriccions d’horaris per evitar-ne un mal ús, garantir la seva preservació i evitar molèsties als domicilis més propers. L’entitat Matadeterra es posiciona en aquesta línia, en considerar que no és de rebut que un espai de 14 hectàrees quedi restringit únicament a l’ús d’un baix nombre de persones

Des del Club de Golf de Matadepera, però, no en volen ni sentir a parlar d’un canvi d’usos, donada la seva excepcionalitat en tant que municipal i que ofereix preus populars, d’uns 90 euros mensuals de quota i uns 17 d’ús entre setmana i 25 en cap de setmana. En aquest sentit, admet la manca de manteniment que hi ha hagut, que han deixat les instal·lacions en un estat que no és l’òptim, a banda que es configura amb 9 forats i no els 18 de què disposa un camp de golf.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.