28.02.18 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa en l’acte de suport al model educatiu català: “Ens plantarem, no acceptarem el 155”

0
63

La presidenta de la Diputació de Barcelona ha clausurat aquest dimecres l’acte de suport unànime del món municipal en defensa de l’escola catalana


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, a l’acte.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha advertit avui en l’acte de suport a la plataforma Somescola en defensa de la immersió lingüística i el model d’escola catalana que «no acceptarem un model d’imposició que no surti de la nostra base social, ni acceptarem l’article 155». Durant l’acte, que també ha comptat amb l’assistència del diputat d’Educació de la Diputació, Rafael Homet, la presidenta Conesa ha recordat el consens de «totes les institucions que volem treballar per un model i per un país de futur», tot recordant que «les institucions hi posem la cara, però darrere nostre hi ha tot un poble».
En un acte a Santa Coloma de Gramenet a tocar de l’escola Rosselló-Pòrcel, un dels bressols de la immersió, alcaldes, alcaldesses, entitats municipalistes i les entitats que s’agrupen al voltant de Somescola han fet una defensa aferrissada de la immersió “com un model d’èxit i garant de la igualtat i la cohesió social”. En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat que «l’escola catalana obre portes i ara ens trobem confrontats amb una realitat molt dura: la d’un govern central que pretén la divisió i la segregació per revertir la capacitació». La presidenta també ha incidit en la tasca de la Diputació de Barcelona en l’àmbit educatiu, tot recordant «que ja fa 100 anys que la Diputació va apostar per modernitzar el model educatiu i pedagògic amb la Mancomunitat, pensant en el progrés i en l’equitat».  
Suport unànime a l’escola catalana
L’acte de suport al model educatiu català ha comptat amb la presència de representants de la plataforma Somescola, formada per més de mig centenar d’entitats cíviques, culturals i de l’àmbit educatiu. També hi ha assistit, en representació de la Associació Catalana de Municipis, Isidre Sierra i la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Laura Campos; així com les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlón; de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; de Badalona, Dolors Sabater; i de Barcelona, Ada Colau; i el vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa.
L’acte ha acabat amb una crida a la població a sumar-se a les concentracions convocades per aquesta mateixa tarda davant els ajuntaments d’arreu del país a les 18 h i amb la lectura del Manifest per la consolidació, protecció i millora del model educatiu català de Somescola.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.