05.06.18 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa inaugura la Fira Líder de Logística

0
55

Durant la inauguració, Mercè Conesa ha posat en valor el sector de la logística en el foment de l’economia i ha assegurat que «el progrés social va de la mà del progrés econòmic».


Imatge de la inauguració. Foto: Dip. Barcelona.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha participat, aquest matí, a la inauguració de la 20 edició de la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa (SIL 2018), que se celebra fins al dijous 7 de juny al palau 8 del recinte Montjuïc-Plaça d’Espanya de Fira de Barcelona.
Durant la inauguració, Mercè Conesa ha posat en valor el sector de la logística en el foment de l’economia i ha assegurat que «el progrés social va de la mà del progrés econòmic». A més – ha continuat la presidenta de la Diputació «des de la Diputació impulsem el reequilibri territorial, és un dels nostres objectius. Només si treballem des de i amb els territoris serem més competitius».
En aquest sentit, Mercè Conesa ha citat com a exemple el “Pla de modernització de polígons”, impulsat per la Diputació de Barcelona i dotat amb 30 MEUR, que té com a objectiu la qualitat dels seus polígons d’activitat econòmica, adaptar-los a la nova realitat, augmentar-ne la competitivitat i atreure nova activitat econòmica. «El 48% dels polígons i el 58% de les naus són anteriors a 1978, amb el dèficits importants que comporta aquests 40 anys d’antiguitat», ha dit Conesa.
La posada en marxa d’aquest Pla de modernització de polígons, que es va donar a conèixer el passat estiu, parteix d’una anàlisi acurada de la situació actual. La demarcació de Barcelona compta, en l’actualitat, amb més de 1.000 polígons censats. Més de la meitat (60%) ocupen menys de 10 hectàrees, tot i que la superfície mitjana és de 19,2 ha. I s’estima que el 40% de tota aquesta superfície industrial està sense activitat econòmica . Unes mancances que es centren principalment en: manteniment i conservació, subministraments bàsics, mobilitat, seguretat, serveis a les empreses i persones i telecomunicacions.
L’acte d’inauguració del SIL 2018, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha comptat també amb la presència del del Secretari d’Infrestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; el Conseller d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana – Comunitat Autònoma Convidada del SIL 2018, Josep Vicent Boira; el Delegat Especial de l’Estat en funcions del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i President del SIL, Jordi Cornet; el President de l’Associació Internacional d’Agents Professionals de Duanes (ASAPRA), Pedro Castro, i  la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del SIL, Blanca Sorigué.
La 20ª edició del SIL, que compta amb la participació de València com a Comunitat Autònoma Convidada, es presenta amb un augment del 10% d’empreses participants respecte a l’any passat. En total, hi participen 650 empreses, un 40% d’elles internacionals, procedents de 41 països diferents.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.