25.01.18 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa reclama que els governs locals puguin gestionar «un percentatge molt més elevat dels ingressos de l’Estat»

0
51

La presidenta de la Diputació recorda que els governs locals «tenim la confiança dels ciutadans» i són els més ben preparats per «garantir menys desigualtat social ja que coneixem el territori»

Conesa destaca que «els governs locals som la clau per canviar el món»


La presidenta de la Diputació de Barcelona, durant la seva intervenció al Retreat&Campus d’aquest dimecres a Barcelona. Foto: Pau Fabregat/Diputació de Barcelona.
La presidenta de la Diputació de Barcelona i copresidenta del Consell Polític de Governança Territorial i Multinivell i Finançament Sostenible de CGLU, Mercè Conesa, ha participat aquest dimecres a la tarda al Retreat&Campus de CGLU que té lloc aquesta setmana a Barcelona.
Conesa ha reivindicat un millor finançament pels governs locals i la necessitat de poder «gestionar un percentatge molt més elevat dels ingressos de l’Estat que generen els ciutadans», ja que «som els que tenim la primera atenció ciutadana, a tots els nivells: d’emergència social, d’habitatge, de prestació de serveis socials i de mobilitat».
En aquest sentit, la presidenta ha recordat que «els governs locals som la clau per canviar el món» i que «tenim la confiança dels ciutadans, volem els recursos i sabem que som els que estem més ben preparats per localitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i garantir menys desigualtat social ja que coneixem el territori».
Conesa també ha destacat la nova forma de respondre a les demandes ciutadanes gràcies a la implementació de les noves tecnologies que faciliten la comunicació entre els ciutadans i els governants i, que ha definit com «un tsunami al que ens hem adaptat els governs locals i del que els governs estatals encara estan fora».
Cal recordar que l’any 2016 els governs locals de l’Estat van estalviar més de 7.000 milions d’euros, mentre que la despesa del govern central es va desviar de les previsions per sobre dels 3.000 milions d’euros. A més, el deute total dels ajuntaments es va reduir notablement l’any 2015 (-8,5%) i el 2016 (-9,8%).
La taula rodona, moderada el secretari general del Consell de Municipis i Regions d’Europa, Frédéric Vallier, també ha comptat amb la participació del tresorer de CGLU i alcalde de Kitchener (Canadà), Berry Vrbanovic, el secretari general de CGLU Àfrica, Jean-Pierre Elong Mbassi; el director de relacions internacionals i cooperació de Montevideo, Nelson Fernández; la cap de la Unitat de Govern local i descentralització d’ONU-Hàbitat, Diana López; i el representant de nrg4SD, Rodrigo Messias.
El Retreat&Campus dona la oportunitat a líders polítics i a personal tècnic a reunir-se per tal de reflexionar sobre les seves prioritats i, per definir i coordinar els plans de treball que cal dur a terme al llarg de l’any.
Reunió amb el president de CGLU
En el marc d’aquesta trobada internacional, aquest dijous a la tarda la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, es reunirà amb el president de CGLU i de l’Associació de Governs Locals de Sudàfrica, Parks Tau. La trobada tindrà lloc a Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.