23.03.18 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa remarca l’aposta per digitalitzar el territori amb un nou servei de gestió digital d’expedients

0
218

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha anunciat aquest dijous que es posarà en marxa, de forma immediata, «un nou servei de gestió d’expedients, destinat als ajuntaments que tenen menys de 5.000 habitants».


Mercè Conesa a la jornada. Foto: Diputació de Barcelona.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha anunciat aquest dijous que es posarà en marxa, de forma immediata, «un nou servei de gestió d’expedients, destinat als ajuntaments que tenen menys de 5.000 habitants». Aquest nou servei, que connecta amb l’aposta de la Diputació per digitalitzar tot el territori, ha estat presentat durant la inauguració del Congrés de Govern Digital 2018, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
Declaracions de la presidenta aquí
A més d’oferir als ajuntaments l’accés a una solució tecnològica, aquest servei els proporcionarà el suport i l’acompanyament necessaris per posar-la en marxa i gestionar-ne el desenvolupament diari.
En aquest sentit, Mercè Conesa ha recordat que l’objectiu de la corporació «és connectar el territori i les persones, connectar les empreses i els paisatges, connectar els serveis i els equipaments». Però no només això, sinó que la Diputació també treballa amb la voluntat de «connectar per governar digitalment, perquè la tecnologia obre la porta a un retorn social positiu en la prestació dels serveis públics de proximitat».
Assegurar l’accés a la tecnologia
Durant la seva intervenció, la presidenta ha assegurat que «per garantir aquests serveis públics, hem de possibilitar que no només les grans ciutats tinguin accés a la tecnologia, sinó que també la tinguin totes les poblacions d’arreu del territori».
Conesa ha assegurat que la corporació «veu connectat el territori a través de les carreteres de la Diputació, on estem desplegant fibra òptica per equilibrar la digitalització d’un territori en què, a més d’una densa regió metropolitana, tenim un centenar de municipis de menys de 1.000 habitants».
En línia amb el Pla d’Actuació de Mandat 2016-20149, Mercè Conesa ha defensat que des de la Diputació de Barcelona s’ha «generalitzat el servei de teleassistències per a la gent gran, amb més de 80.000 aparells distribuïts, amb l’objectiu d’arribar als 100.000 a final mandat».
Finalment, la presidenta també ha assegurat que s’està treballant per «connectar i millorar els polígons industrials» de la demarcació, ja que «si volem fixar l’activitat econòmica i la població al territori, necessitem que aquesta població tingui oportunitats de treball i que les empreses tinguin oportunitats de connectivitat».
Participació tècnica al Congrés
Al llarg d’aquests dos dies que dura el Congrés, la Diputació de Barcelona ha estat present en diferents tallers celebrats al CCCB. Al taller “Reutilització de dades obertes en l’àmbit públic per generar valor”, s’ha fet referència al portal de dades obertes de la Diputació, s’ha ressaltat la normalitat d’obrir per defecte qualsevol dada, destacant que les dades són de la gent i que hauria de ser una excepció que aquestes no s’obrin.
Altres ponents del taller també han ha parlat de les dades com a matèria pública democràtica, han ressaltat projectes educatius que fomenten l’ús i coneixement de les dades obertes entre professors i alumnes de secundària i, han assegurat que donar valor a les dades és fer-les comprensibles.
D’altra banda, la Diputació també ha participat al taller «Transformació Digital, a l’ajuntament del costat no ha fan així: preparats per a la tramitació electrònica» on s’ha plantejat com a reflexió la importància que els ajuntaments disposin d’un cens d’activitats gestionat amb eines tecnològiques i s’ha presentat  el model Diputació de Barcelona,  Gestor d’Informació d’Activitats (GIA).
El debat ha girat al voltant de diverses qüestions relacionades amb la gestió de les activitats mitjançant aplicacions específiques com ara, de quina informació disposen els ajuntaments; els beneficis que una base de dades aporta a les polítiques municipals; la connectivitat amb els gestors d’expedients municipals i el treball transversal dins la corporació.
Finalment, la taula d’innovació pública va reivindicar el treball col·laboratiu i la cooperació entre les administracions públiques per a la implementació d’eines i procediments per fer més eficaç i eficient la gestió de les ciutats i per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. A la taula es va explicar com l’aposta per una plataforma urbana intel·ligent comuna, que integri informació de tots els serveis, desenvolupada en codi obert i replicable a tots els municipis, obre noves oportunitats per a una millor governança dels municipis.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.