TARRAGONA • Tarragonès

Més de 47.000 documents del fons de l’Arxiu General de la Diputació es poden consultar per internet

0
738

La ciutadania pot accedir des de casa a les publicacions antigues del Butlletí Oficial de la Província, al Cens Electoral i a documents sobre expedients de Vies i Obres

La ciutadania ja pot accedir per internet als documents històrics més consultats del fons documental de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona gràcies a una aplicació de gestió d’arxius que permet visualitzar-los en línia. Amb aquest nou servei, els usuaris i usuàries que vulguin fer una consulta no caldrà que es desplacin fins a la seu de l’Arxiu, ubicada a la Canonja.

Per consultar els documents, cal accedir al web https://arxiuenlinia.dipta.cat/ i fer la cerca. També és possible descarregar els arxius, tot i que no es podran utilitzar amb fins comercials, duen una marca d’aigua i caldrà citar la font en cas de fer-ne ús. Actualment s’hi poden trobar 47.145 arxius digitalitzats públics referents a publicacions del Butlletí Oficial de la Província de Tarragona des del 1834 al 1996, del Cens Electoral i documents sobre expedients de Vies i Obres. A partir de la setmana vinent s’hi inclouran plànols del Cadastre i, en un futur, també imatges.

L’Arxiu General de la Diputació rep unes 2.000 peticions de consultes cada any i més de la meitat corresponen a documents digitalitzats com són les publicacions del BOPT, arxius d’Actes, Cens o del Cadastre, entre d’altres. L’objectiu d’aquest nou servei és afavorir l’accés de la ciutadania dels arxius més consultats i també agilitzar el volum de feina a l’Arxiu.

Dia Internacional dels Arxius

El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius. Per celebrar-ho, l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona enguany ha difós un vídeo amb imatges de refugis antiaeris de la demarcació de Tarragona conservades al seu fons documental. A més, aquest tarda també es presentarà el llibre Josep Mestres i Miquel. Vilallonga del Camp 1868-1949. President de la Diputació de Tarragona i Conseller de la Mancomunitat de Catalunya de Pilar Riera en un acte a l’exterior de l’Arxiu amb totes les mesures de seguretat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.