17.6.19 – HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

Núria Marín, reelegida alcaldessa de l’Hospitalet 

0
108

Núria Marín ha estat reelegida alcaldessa de L’Hospitalet en el decurs de la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament celebrat dissabte al migdia. L’alcaldessa va obtenir els vots favorables dels 14 regidors i regidores del grup municipal del PSC.

Imatge de la trobada. Foto: Ajuntement de l’Hospitalet de Llobregat

A L’Hospitalet, el Ple municipal l’integren 27 regidors que, segons els resultats de les eleccions del 26 de maig, es reparteixen de la següent manera: 14 del PSC, 5 d’ERC, 4 de Ciutadans, 3 de L’Hospitalet en Comú Podem i 1 del PP. Aquest serà el Ple amb una major presència de dones —un total de 13— de la història de la ciutat.

L’alcaldessa ha donat la benvinguda als 10 nous regidors dels diferents grups municipals i ha defensat que fer política des dels ajuntaments “és una de les tasques més gratificants que es poden fer en política, perquè es manifesta en el contacte directe amb els ciutadans, amb els seus problemes i neguits, i també amb les seves il·lusions”.
Núria Marín ha destacat que en l’anterior mandat l’Ajuntament ha hagut d’afrontar dues crisis, una d’econòmica i una altra d’institucional.
Pel que fa a la crisi econòmica, l’alcaldessa ha exposat que “ens ha obligat a redirigir moltes de les prioritats cap a l’atenció a les persones. I a més, hem hagut de suplir moltes vegades el que les retallades dels governs estatal i autonòmic van desatendre”.
També ha dit que durant aquesta etapa, “hem hagut de finançar les escoles bressol, les beques menjador, les emergències habitacionals, l’assistència a la gent gran i la pobresa energètica”, i ha alertat que, tot i que sembla que la crisi econòmica va amainant, “no podem abaixar la guàrdia” per les conseqüències que perduren, “especialment el retrocés en les condicions laborals”. L’alcaldessa també ha posat l’accent en l’habitatge i l’augment dels preus del lloguer: “és un problema global que reiteradament he advertit que no el resoldrem fins que totes les administracions treballem en un mateix sentit. El meu compromís és assolir el consens necessari entre totes les administracions per avançar en aquesta qüestió”.
Pel que fa a la crisi institucional, Núria Marín ha dit que “ha posat a prova la nostra capacitat de convivència. Hem vist com la societat s’ha fracturat i s’han radicalitzat els missatges. Aquest mateix plenari ha estat escenari de moments molt tensos. Aquesta crisi institucional no amaina, segueix. És per això que vull aprofitar aquest ple de constitució per fer una crida per preservar la convivència i el diàleg, perquè només amb diàleg ho podrem superar.” Marín ha defensat que “L’Hospitalet ha estat sempre model de diàleg i convivència. Forma part de la nostra història i per això ara toca donar exemple.”
L’alcaldessa ha exposat que en aquest mandat “culminarà la gran transformació que hem treballat des del 1979”, ja que es faran realitat els projectes de soterrament de les vies del tren i la depressió de l’avinguda de la Granvia des de la plaça d’Europa fins al riu, “que hem aconseguit entre tots” que permetrà desenvolupar el clúster biomèdic i el parc més gran de l’àrea metropolitana. “Sense vies ni autovies L’Hospitalet serà una nova ciutat. Una ciutat sense barreres, cohesionada i amb nous i grans espais lliures que milloraran la nostra qualitat de vida”.
L’alcaldessa ha defensat el model que desenvolupa l’Ajuntament i que “es basa en la premissa de generar riquesa per redistribuir-la en forma de millores als barris, serveis socials i polítiques d’ocupació. Un model clarament socialdemòcrata. El meu compromís ha estat, és i serà avançar en la igualtat d’oportunitats per a tothom. Per això la igualtat d’oportunitats ha dirigit i dirigirà de forma transversal la nostra acció de govern.
En aquest sentit, com a projectes de futur ha destacat una nova plaça d’Europa al nord de la ciutat, a l’entorn de Can Rigal, amb l’esport i la salut com a motors econòmics, i ha dit que “no descansarem fins que la Generalitat faci també a Can Rigal el nou hospital general. La ciutat té molts reptes i per assolir-los cal que ens escoltem”.
L’alcaldessa ha tancat la seva intervenció defensant el diàleg, “essencial en política. Aquest seguirà sent el meu compromís al llarg d’aquest mandat. Seguiré parlant amb tothom amb l’objectiu d’arribar a acords en benefici, sempre, de L’Hospitalet i els seus veïns. I m’agradaria que aquest compromís de diàleg l’assumissin la resta de grups. El futur de la nostra ciutat demana suma i diàleg”.
A l’acte hi han assistit una vintena d’ex-regidors de l’Ajuntament de diferents forces polítiques i que han estat convidats amb motiu de la celebració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics. També hi ha assistit un bon nombre de representants del teixit associatiu de la ciutat (entitats veïnals, culturals, esportives, socials, empresarials…); d’institucions, com ara el president sortint de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.