15.11.19 – BARCELONA • Barcelonès

Olga Arnau, presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya

0
226

Alcaldes.eu present a la 30a Assemblea

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú és escollida per unanimitat per rellevar Xavier Amor al capdavant de la FMC

Arnau és la primera dona que presideix l’entitat

L’Assemblea de l’FMC aprova que la presidència de l’entitat passi a mans d’ERC


Imatge del moment del nomenament. Foto: alcaldes.eu.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, és la nova presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, escollida a la 30 Assemblea General de l’entitat que s’ha reunit aquest matí a Barcelona, rellevant així Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar, que havia estat al capdavant de l’entitat des del 2013

Les vicepresidències de l’FMC recauen en Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; David Bote, alcalde de Mataró; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat. Amb aquesta composició es manté l’esperit plural d’aquesta entitat.

Completen el Comitè Executiu de l’FMC, a més dels ja citats, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; Francesc Alemany, alcalde de Palafolls; Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter; Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Adam Tomàs, alcalde d’Amposta; Núria Pérez, alcaldessa de Pardines; Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona; Carles Luz, alcalde de Gandesa; Lluís Guinó, alcalde de Besalú; Sergi Vallès, president de la Mancomunitat del Penedès; Lourdes Aluja, alcaldessa del Pradell de la Teixeta; Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Albert Corberó, alcalde de Súria; Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit; Josep López, alcalde d’Ullà; Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí; i Ignasi Simon, alcalde de Lliça d’Amunt.

L’Assemblea de l’FMC ha aprovat una resolució sobre la unificació del municipalisme, en la que s’acorda treballar per tal d’elaborar una proposta d’unificació de les entitats municipalistes a; i constituir una taula paritària entre l’FMC i l’ACM que iniciï els treballs per fer possible aquesta unificació durant el present mandat municipal.

En aquesta assemblea també s’ha ratificat el pressupost de l’entitat corresponent a l’exercici 2019, s’han ratificat els comptes anuals corresponents a l’exercici econòmic de 2018 i s’ha ratificat la Memòria d’activitats i de gestió de l’entitat corresponent a l’any 2018.

La nova presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, ha adreçat unes paraules als assistents, posant en valor la tasca dels càrrecs electes que l’han precedit en la presidència, i ha remarcat la pluralitat de l’entitat. Així mateix, ha afirmat que "volem apostar per una forma de co-governança, de governança compartida”.

Pel que fa a la unificació de les dues principals entitats municipalistes de Catalunya, Olga Arnau considera que "és un gran repte que assumim amb total responsabilitat i compromís. Pensem, certament, que aquest és el camí que ha de seguir el municipalisme: unir esforços, anar de la mà, compartir els objectius”.

Ha continuat la seva intervenció detallant que "els pobles i ciutats arrosseguem greus mancances de finançament i aquesta és una qüestió pendent que no podem deixar de reivindicar”. Pel que fa a la formació dels ens locals, "ens calen recursos tecnològics, ens cal tot allò necessari per avançar cap a una administració més eficient”; afegint que "cal també continuar en la tasca de ser més transparents i en apropar-nos a la ciutadania; posant en valor la tasca dels càrrecs electes, escollits pels nostres conciutadans i ciutadanes, de forma democràtica, per servir la col·lectivitat”.

Per acabar, la nova presidenta de l´FMC ha afirmat que "des del municipalisme sabem molt bé què és escoltar, consensuar, seure i parlar”. " A això també hi dedicarem esforços”. "Volem teixir i construir. Volem connectar-nos entre els nostres municipis i govern. Però perquè la cadena no es trenqui, aquests governs han de fer el mateix: seure i parlar”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.