17.05.17 – ESPLUGUES DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

Projecte ferm per fer arribar la línia de metro L3 a Esplugues

0
223

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Esplugues han acordat redactar un pla per fer arribar la línia de metro L3 a la ciutat


Prototip de l’ampliació de la línia L3 de metro. Foto: arxiu.

Es farien dues noves parades, una amb el nom “Sant Joan de Déu-Finestrelles” i una altra amb el nom d’ “Esplugues Centre” o ”Pont d’Esplugues”, que enllaçaria amb el Trambaix

El projecte també tindrà impacte sobre Sant Just i Sant Feliu de Llobregat

El conseller de Territori, Josep Rull, i l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, van formalitzar ahir l’acord a través de la signatura del protocol per a dur-lo a terme. Es preveu que  es començin les obres a partir del 2021, amb un pressupost de proper de 180 milions d’euros.

Segons el conseller Rull, aquest acord reflexa la “recuperació del temps perdut i la tornada a poar en primer nivell l’arribada del metro a Esplugues”. L’alcaldessa d’Espugues, Pilar Díaz, ha destacat que la perllongació de la línia L3 “contribuirà a una mobilitat més sostenible”. A més, aquesta obra permetrà que, segons l’alcaldessa, es corretgeixi el greuge que patia Esplugues al ser la única ciutat del Baix Llobregat col·lindant amb Barcelona que no disposava de metro, fet que ha reivindicat de manera recurrent des del seu inici de mandat, tal i com va fer el 28 d’abril a l’esmorzar organitzat per Alcaldes.eu sota el títol: “AMB: els reptes de la contaminació i la gestió de les infraestructures necessàries”.

A banda d’això, es preveu que, amb el temps, la línia L3 del metro acabi arribant a Sant Feliu de Llobregat. Es farà també una modificació en el recorregut de la línia T3 del Trambaix, perquè acabi arribant cinc minuts abans a la capital del Baix Llobregat. Aquest nou recorregut es preveu que passi per la carretera N-340, connectant les estacions de tramvia de “Pont d’Esplugues” i “Rambla de Sant Just”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.