11.03.13 – BARCELONA • Barcelonès

PSC, ERC i ICV-EUiA reclamen noves polítiques econòmiques a la Generalitat i l’Estat

0
66

Dirigents de les tres formacions progressistes participen en la manifestació contra la corrupció i les retallades a Barcelona


Els diputats d’ERC, Joan Tardà i Oriol Amoròs durant la seva assitència a la manifestació contra l’atur i la corrupció d’aquest diumenge a Barcelona.
Dirigents del PSC, ERC i ICV-EUiA han participat aquest diumenge al matí en la manifestació celebrada a Barcelona contra les retallades, l’atur i la corrupció. Les tres formacions progressistes han coincidit en reclamar als governs de Catalunya i d’Espanya noves polítiques econòmiques i un gir en l’orientació fiscal que permeti abordar de manera diferent la crisi. Les delegacions del PSC i ICV-EUiA han estat encapçalades pels seus màxims representants, Pere Navarro i Joan Herrera. Els republicans, en canvi, han preferit enviar els diputats del Parlament, Oriol Amorós, i del Congrés, Joan Tardà.
El primer secretari del PSC, Pere Navarro ha aprofitat la seva presència a la manifestació per "denunciar que avui els ciutadans tenen menys dret a decidir que mai". D’aquesta situació ha culpat els governs de la Generalitat i de l’Estat espanyol, que, segons el socialista, "el que fan és retallar drets, serveis públics i oportunitats a tots aquells que pateixen el drama de l’atur i no tenen cap oportunitat per la crisi". "Reivindiquem que hi ha una alternativa i un futur, d’esperança i no de resignació, de progrés i no de por", ha dit en to optimista el líder del PSC. . 
Des d’ICV-EUiA, la diputada al Congrés, Laia Ortiz, ha estat l’encarregada de fer de portaveu dels ecosocialistes i ha volgut denunciar "les polítiques d’austericidi que generalitzen el patiment" i impulsen, segons ella, els governs de Catalunya i Espanya. És per això que ha volgut reclamar a la Generalitat "un gir de 180 graus en totes aquestes polítiques". "Demanem un ‘reset’ democràtic, mesures urgents contra la corrupció i en favor de la transparència", ha dit, tot afegint que a Catalunya i a l’Estat calen també propostes "contra la crisi". "Que els governs retirin les privatitzacions i les retallades dels sous i dels serveis públics, perquè ens estan portant al suïcidi social", ha conclòs.
El diputat i membre de l’Executiva d’ERC, Oriol Amorós, ha volgut denunciar que la situació de crisi econòmica s’està agreujant perquè "l’Estat continua aplicant unes polítiques de retallada especialment dures per Catalunya". És per això que ha reclamat que s’impulsin mesures "que no pensin tant en els banquers i els mercats, i pensin més en la gent". "El patiment que hi ha a Catalunya no es pot suportar més. El sostre de dèficit que s’ens vol imposar és d’un dolor i d’una destrucció de l’estat del benestar que no es pot aguantar més", s’ha queixat, tot fent "una crida" perquè s’impulsi "tota la política fiscal progressista que es pugui i perquè entre tots aixequem aquest sostre de dèficit cruel".

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.