11.03.15 – LLEIDA • Segrià

Reñé destaca que 3 de cada 4 ajuntaments lleidatans utilitzen algun dels serveis de la central de compres de l’ACM

0
158

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat la Jornada sobre les novetats i línies de futur de la Central de compres de l’ACM i ha defensat l’eficiència que aporta el sistema de compres mancomunades als ens locals


Inauguració de la jornada sobre les línies de futur de la Central de compres.
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la Jornada sobre les novetats i línies de futur de la Central de compres del món local de Catalunya, que organitza l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per a millorar en la gestió de la compra dels ens locals catalans. 
L’acte d’inauguració ha anat a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; del secretari general de l’ACM, Marc Pifarré; i del director de Serveis Territorials del Departament de Governació i Relacions Institucionals a Lleida, Jordi Curcó.
Reñé ha indicat als mitjans de comunicació que la corporació es va adherir des del primer moment a la central de compres del món local que va posar en marxa l’ACM l’any 2008 “perquè la gestió que es pugui fer de forma mancomunada amb criteris d’eficiència econòmica és la que permet als ajuntaments accedir a tots els equipaments que necessiten”. 
El president de la Diputació de Lleida ha manifestat la satisfacció dels ajuntaments amb aquesta proposta que planteja la compra mancomunada del material i ha afirmat que 3 de cada 4 ajuntaments de les comarques lleidatanes utilitzen algun dels serveis de la central de compres.
Reñé ha explicat que la corporació també ha aplicat aquest mateix model a nivell intern gestionant l’adquisició dels serveis i béns necessaris per al funcionament ordinari de la institució a través d’una unitat de compres interna per tal d’optimitzar els recursos i abaratir els costos. 
"Des de l’inici de mandat ens vam proposar ser més eficients en tot allò que fa referència a la gestió dels processos i les compres de material de la Diputació de Lleida i vam crear una unitat de compres interna. Amb aquesta unitat de compres hem aconseguit estalvis del 50% respecte als costos de tots aquests elements", ha afegit Reñé.
Per la seva part, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, ha destacat que les compres agregades ofereixen un gran estalvi econòmic i administratiu als ens locals.
Actualment, 775 ens locals adquireixen serveis a través de la central de compres de l’ACM, que ofereix diferents productes, com són les assegurances, l’electricitat, la compra de gas, l’adquisició de vehicles, la compra d’equips multifunció i el pla de pensions. Pifarré ha explicat que són productes que s’ofereixen als ens locals de forma agregada per obtenir estalvis importants i amb un servei de manteniment territorial.
Aquestes dades s’han donat a conèixer a la jornada sobre les novetats i línies de futur de la Central de compres del món local de Catalunya, que ha reunit més d’una trentena de persones.
Conèixer les bones pràctiques que es duen a terme en diferents municipis de Catalunya, divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres són alguns dels objectius que persegueixen aquestes jornades que es realitzen per tot el territori català. 
Les jornades estan adreçades a tècnics municipals especialment a responsables que treballin en la contractació i/o compres de les comarques de Les Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, la Segarra, Segrià i Urgell. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.