28.06.14 – SALT • Gironès

Salt ultima els detalls per acollir la Copa del Món de Kayak Freestyle

0
330

Dimarts es farà la cerimònia inaugural al Teatre de Salt


Parc d’Aigües Braves de la Pilastra.
Salt ultima aquest cap de setmana els darrers detalls de les instal.lacions del Parc d’Aigües Braves de la Pilastra on la propera setmana és celebrarà la Copa del Mòn de Kayak freestyle. En el campionat hi participaran prop de 130 palistes de 21 països (Argentina, Àustria, Bèlgica, Canadà, República Txeca, França, Alemanya, Japó, Corea del Sud, Marroc, Holanda, Nova Zelanda, Noruega, Polònia, Russia, Eslovàquia, Espanya, Suècia, Ukraïna, Regne Unit i Estats Units)
De Salt, on el piragüisme és un esport arrelat, hi participaran els palistes del Club Salt-Ter: Otger Solé, Meritxell Solé, Adrià Bosch, Mireia Serres, Pol Triñanes, Núria Fontané i Joaquim Fontané. Els palistes amb més opcions són Adrià Bosch en canoa oberta OC1, Núria Fontané en K1 júnior femeni i Joaquim Fontané en K1 masculí, de fet aquest tres palistes participaran a les finals que es portaran a terme a Millau, Sud de França, on es disputa la primera de les tres proves de la Copa del Món.
El Freestyle
És una modalitat del piragüisme d’aigües braves reconeguda oficialment per laFederació Internacional de Piragüisme (International Canoe Federation – ICF) des de l’any 2006, l’any 2007 es va disputar el primer Campionat del Món reconegut oficialment per la ICF a Canadà i actualment compta amb un calendari decompeticions d’àmbit nacional, estatal i internacional.
El Kayak Freestyle es pot practicar tant en instal·lacions artificials, especialment habilitades per a la pràctica del piragüisme, com en el medi natural, aprofitant els moviments d’aigua generats per la pròpia topografia del llit del riu. L’objectiu dels esportistes és el d’aconseguir realitzar el major nombre de figures “trucs” aprofitant la força de l’aigua generada per un ressalt hidràulic, ja sigui una onada estacionària o un rull, durant un temps màxim de 45 s.
En totes les fases de la competició, ja siguin preliminars, vuitens de final, quarts de final, semifinals o finals, els esportistes competeixen en grups de 5. L’espai que es requereix per a la pràctica d’aquesta modalitat del piragüisme d’aigües braves és molt reduït perquè els esportistes únicament evolucionen sobre l’onada estacionària o rull on es porta a terme la competició. Aquesta circumstància fa que tant el públic com les infraestructures organitzatives es puguin concentrar en un espai reduït. La plasticitat i espectacularitat del moviments dels palistes, juntament amb la proximitat amb el públic i la facilitat per a la realització de les imatges per ser difoses per televisió, Internet o per les diferents xarxes socials, fan del Kayak Freestyle una de les modalitats més espectaculars i amb major potencial del piragüisme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.