Sant Cugat rep el títol de “Ciutat de la ciència i la innovació” que atorga el govern de l’estat

0
178

Aquest reconeixement distingeix el compromís i l’aposta de l’Ajuntament per fomentar la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (I+D+I) al municipi així com el suport que dona a empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

De la candidatura santcugatenca, el Ministeri de Ciència i Innovació ha valorat diferents activitats empresarials, socials i tecnològiques presents a la ciutat. Així mateix, també ha tingut en compte l’impuls innovador de l’Ajuntament en aspectes d’atenció ciutadana, d’organització interna i de gestió procedimental.

En concret, s’han valorat projectes ja en marxa com el programa de promoció de la cultura innovadora per al personal municipal, la transformació digital dels processos administratius, l’assessorament i atenció a empreses emprenedores, la creació d’un comitè d’innovació dins de l’Oficina d’Agenda Urbana i planificació municipal o projectes de sostenibilitat finançats a través de fons europeus.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Sant Cugat és una ciutat innovadora i amb un gran potencial tecnològic. Estem molt satisfets d’haver rebut aquest reconeixement, que és d’abast estatal i que ens ajudarà a seguir impulsant totes aquelles polítiques municipals per reforçar aquests valors a la ciutat. En aquests moments, la tecnologia i la innovació són fonamentals per reforçar el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania”.

Pere Soler, primer tinent d’alcaldia: “és una satisfacció plena pel reconeixement a la potencialitat de Sant Cugat i seguirem treballant per continuar sent una ciutat referent en el suport al teixit empresarial. Amb transparència i avançat cap a la innovació en la prestació dels serveis públics i la modernització en la gestió i organització de l’ajuntament i la seva relació amb la ciutadania.”

Sant Cugat és un dels deu municipis que ha rebut el guardó aquest any en la categoria de municipis entre 20.000 i els 100.000 habitants (Categoria B).

Associació Ciutats de la Ciència i la Innovació

Amb aquest guardó ara Sant Cugat passa a formar part de la Red Innpulso, un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores on es comparteixen experiències i projecte. Actualment, està integrat per 83 ciutats d’arreu de l’estat.

Les ciutats de la Xarxa Innpulso reben, a més, el suport del Ministeri de Ciència i Innovació a través dels ajuts que es concedeixen anualment per a la incorporació d’agents locals d’innovació a les estructures de govern municipal, per tal de reforçar les capacitats de gestió de les polítiques d’innovació en l’àmbit local.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.