15.01.15 – SANTA COLOMA DE GRAMENET • Barcelonès

Santa Coloma de Gramenet instal·la 200 detectors de fum en pisos de persones grans

0
48

L’Ajuntament reforça el servei de teleassistència davant la proliferació d’incendis a les llars

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet està instal·lant aquest mes de gener un total de 200 detectors de fum en pisos de persones grans. Es tracta d’un reforç del servei de teleassistència del que ja gaudeixen un total de 2.300 usuaris i que vol donar resposta a la proliferació d’incendis a les llars en els darrers mesos. Els 200 beneficiaris d’aquest nou servei són persones majors de 75 anys, que viuen soles i que, pels seus hàbits, tenen risc de patir un incendi a casa seva. Ascensión Jiménez és una de les primeres usuàries on s’ha instal·lat un d’aquests detectors: "Ho necessitava perquè em passa moltes vegades que m’oblido la paella al foc i tinc por que algun dia se’m cremarà alguna cosa".
Durant els primers dies de l’any ja s’ha instal·lat la primera quarantena de detectors i ara el servei tècnic treballa per arribar a les 200 llars. L’objectiu és augmentar la protecció i la seguretat d’un col·lectiu especialment vulnerable i amb un risc més alt de patir incendis domèstics, com és la gent gran.
 
Raül Gutierrez, responsable del projecte, explica que els detectors de fum estan connectats amb el servei de teleassistència: "S’instal·la a prop de la cuina i en cas que es hi hagi fum salta una alarma que es posa en contacte amb el centre d’atenció. Si l’usuari confirma que s’ha produït un incendi o bé no contesta s’activen immediatament els serveis d’emergències".
 
"El cost és relativament baix i el risc que es pot evitar és molt alt", detalla l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon. En aquest sentit, Gutierrez apunta que la diferència entra una actuació ràpida i immediata dels serveis d’emergència pot estar entre la vida i la mort.
 
2.300 usuaris de la teleassistència
 
Els Serveis Socials municipals reforcen així el conjunt de serveis d’atenció domiciliària que presta l’Ajuntament a les persones d’edat avançada i que viuen soles. Tot i ser autònomes, recorda l’alcaldessa, Núria Parlon, comencen a tenir certs graus de dependència en algunes etapes del seu dia a dia.
 
En aquest sentit, la teleassistència dóna servei a un total de 2.300 colomencs que, a través d’un dispositiu electrònic es connecten amb un equip de professionals sanitaris i de serveis socials, que es desplacen a les llars quan se’ls requereix. Ara aquest servei amplia la seva oferta amb la instal·lació dels detector de fum.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.