7.11.11 – SARAGOSSA

Saragossa renuncia a organitzar els Jocs Olímpics d’hivern del 2022 i deixa via lliure a Barcelona

0
245

Saragossa (ACN).- Saragossa ha renunciat oficialment a organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2022 després de la dissolució aquest dilluns del Consorci de la candidatura i ha deixat via lliure a Barcelona com a únic candidat del Comitè Olímpic Espanyol a organitzar l’esdeveniment. L’Ajuntament de Saragossa va abandonar el projecte de fa uns mesos pel pacte de governabilitat amb la Chunta Aragonesista (CHA) i Izquierda Unida, que no consideren els jocs prioritaris. Avui el consorci ha passat a la història amb tots els vots a favor i una abstenció, segons informa Aragon Press. El govern aragonès ha lamentat aquesta decisió però ha deixat clar que no podia assumir la despesa de la candidatura en solitari.

De fet, després que l’Ajuntament de Saragossa anunciés la seva intenció d’abandonar el projecte es va mostrar disposat a tirar endavant la candidatura però amb el suport d’un finançament privat que no ha arribat.

El conseller de Presidència, Roberto Bermúdez de Castro, ha lamentat que l’Ajuntament de Saragossa renunciés a la candidatura i que fos una decisió presa "per gent que no té cap implantació en el Pirineu" paralitzin les aspiracions d’un territori que viu dels turisme. En aquest sentit, ha criticat la "falta de lleialtat institucional" de Belloch de no assistir a la reunió del Consorci, format pel govern d’Aragó, la Diputació d’Osca i els ajuntaments de Saragossa, Osca i Jaca.

La decisió del Consorci d’abandonar la candidatura dels Jocs d’Hivern deixa, en principi, la de Barcelona-Pirineus com l’única opció del Comitè Olímpic Espanyol per opta a organitzar la cita olímpica.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.