Part del nou tram inaugurat aquest divendres. Foto: JUANMA RAMOS.

Olesa de Montserrat • Baix Llobregat

Set ministres i disset anys per inaugurar el tram d’Olesa a Viladecavalls del Quart Cinturó

0
60

  • 164 milions respecte els 129,5 previstos
  • Ho fa sense representació de la Generalitat i amb protestes dels opositors de l’autovia orbital projectada el 1966 i que té pendent el tram de Terrassa a Granollers
  • El ministre anuncia l’acord amb el govern pel conveni del tram entre Terrassa i Sabadell, però no dona data de signatura i avisa que la B-40 “requereix d’una capacitat que no donaria una ronda urbana”

Han calgut set ministres de PSOE i PP –de Foment o Transports– i 17 anys d’espera i vicissituds des que es van adjudicar els treballs per veure acabat i poder transitar pels 6,2 quilòmetres del tram d’Olesa a Viladecavalls. Aquest matí, i després d’un munt de dates incomplertes, visites d’autoritats, problemes amb esfondraments i esllavissades i aturades dels treballs per la crisi, qui s’ha pogut fer la foto de la inauguració ha sigut el ministre de Valladolid, Óscar Puente, que ha presidit la comitiva d’alcaldes en un passeig amb autocars per aquest tram que connecta definitivament el Baix Llobregat amb el Vallès Occidental. Una autovia que queda morta a Terrassa i que alguns ajuntaments i el sector empresarial la reclama completa fins a Granollers.

La posada en funcionament d’aquests pocs quilòmetres permet unir els dos trams ja operatius i sense connexió que es van posar en funcionament just a a cada extrem. El 2009 ho va fer el de 2,2 quilòmetres entre Abrera i Olesa i, un any després, el de 4,8 quilòmetres entre Viladecavalls i Terrassa. Ara s’espera completar la polèmica autovia en format ronda d’uns 10 quilòmetres entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès quan el ministeri i la Generalitat –absents en la més alta representació institucionals a l’acte i amb la consellera Ester Capella a la Pobla de Segur– s’avinguin a firmar el conveni perquè el departament de Territori pugui iniciar el tràmit de disseny i l’adjudicació de l’obra.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.