Nova oportunitat de finançament per a la transició energètica neta de la teva ciutat

0
186

Ja està oberta la sisena convocatòria d’equipaments per a la ciutat europea: 75 governs locals rebran 60.000 € per planificar accions d’energia neta! Sol·licitud abans del 15 de març.

L’European City Facility ha obert una nova oportunitat de finançament per a fins a 75 municipis o autoritats locals, les seves agrupacions i entitats públiques locals que agrupin municipis/autoritats locals. Aquest finançament està dissenyat per donar suport a projectes d’energia neta i eficiència energètica, oferint subvencions senzilles de 60.000 euros cadascuna.

Finançada pel programa LIFE de la Unió Europea, aquesta darrera convocatòria està oberta a sol·licitants de tota la UE, Ucraïna i Islàndia. El termini de presentació de sol·licituds és el 15 de març de 2024 (17:00 CET) i una sessió informativa en línia tindrà lloc el 22 de gener (14:00 CET).

Els beneficiaris d’aquesta subvenció podran desenvolupar conceptes d’inversió per donar suport als seus plans d’energia sostenible i clima.

En el passat, els destinataris han utilitzat aquests fons per a una àmplia gamma d’activitats, com ara avaluacions tècniques, investigacions de mercat i diverses tasques de planificació i anàlisi, tot en el context de l’energia neta i l’eficiència energètica. No obstant això, els sol·licitants tenen la facultat de proposar accions específiques, sempre que estiguin dins dels temes estipulats.

Com aplicar
El procés de sol·licitud s’agilitza i s’assembla a les convocatòries anteriors. Els sol·licitants han de demostrar suport polític, ambició de mida de la inversió, projeccions realistes dels impactes relacionats amb l’energia i plans de govern i participació de les parts interessades. Aquests criteris s’ajusten als que es preveuen generalment per accedir a fons públics o privats.

El European City Facility també ofereix un ampli suport mitjançant un sistema de suport nacional, disponible als països elegibles. Això inclou sessions informatives, orientació pràctica i comentaris en els idiomes locals.

A més del finançament, els sol·licitants seleccionats rebran la creació de capacitats, serveis de vinculació i accés a eines de finançament especialitzades de la European City Facility. Tots ells tenen l’objectiu d’apropar les idees de projectes a la realització a través de fonts de finançament privades o públiques.

Els detalls sobre la sessió informativa paneuropea programada per al 22 de gener a les 14:00 CET, així com informació sobre les sessions informatives realitzades en diferents idiomes nacionals, es poden trobar al lloc web de la European City Facility.

El lloc web també inclou el document oficial de la convocatòria i un servei d’assistència especial per a tots els sol·licitants interessats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.