31.01.14 – SOLSONA • Solsonès

Solsona recull 2.350 litres d’oli domèstic usat des de la implantació de dos punts urbans

0
84

Durant el febrer se n’instal·laran quatre contenidors més en diferents indrets del municipi

Des que Solsona va posar en marxa la campanya de recollida d’oli de cuina usat, la primavera del 2012, la ciutat ha recuperat 2.350 litres d’aquest residu d’àmbit domèstic mitjançant els dos primers contenidors urbans, ubicats al Camp del Serra i en un xamfrà de l’avinguda del Pont amb el carrer de la Bòfia.
Durant el mes de febrer la regidoria de Medi Ambient instal·larà quatre punts més de recollida, a la carretera de Torà, al barri de la Cabana d’en Geli i als carrers del Pedraforca i de Sant Agustí. L’Ajuntament recorda als ciutadans que qui no en disposi encara és a temps de recollir gratuïtament un embut de plàstic especial per reciclar l’oli a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del consistori.
 
El contenidor del Camp del Serra, el més cèntric, és el punt que ha registrat un volum més important d’oli, 1.640 litres. Aquestes xifres només tenen en compte l’oli domèstic, ja que els grans productors reciclen aquest residu mitjançant Volem Feina o altres gestors, que els el recullen al punt d’origen.
 
El reciclatge d’oli evita que vagi a parar a l’aigüera i contamini l’aigua. A més, és un residu valoritzable al qual es dóna una segona vida, sobretot com a biodièsel. Els ciutadans poden reciclar qualsevol tipus d’oli d’origen vegetal, com el d’oliva, gira-sol, soja o palma. Cal introduir-lo en ampolles de plàstic, que s’han de dipositar tancades dins els contenidors taronges. Volem Feina s’encarrega del seu buidatge i l’emmagatzematge de l’oli a la deixalleria municipal.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.