Sopa de Lletres 150616

0
533La Sopa de Lletres d’alcaldes.eu – n7/150616
© alcaldes.eu

1. Nascuda a Barbastre i enamorada de la poesia de Maria Mercè Marçal, avui és alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (2016).

2. Municipi de la Costa Brava que compta amb l’únic exemple de població medieval fortificada existent a la costa catalana. El Massís de l’Ardenya el separa dels municipis veïns.

3. Segon municipi en extensió de la comarca del Baix Llobregat. Compta amb una via verda, adequada per a vianants i bicicletes, sorgida del desús de la via de ferrocarril del Val de Zafán.

4. Massís muntanyenc del Pirineu Català localitzat a la Catalunya Nord i vinculat a la identitat del poble català. En parlen en el seus textos, Jacint Verdaguer, Joan Salvat-Papasseit i Josep Pla, entre d’altres.

5. Accident fluvial que neix a Santa Coloma de Queralt i desemboca als peus del castell de Tamarit. La vall conté moltes fortificacions medievals, de quan la zona era frontera entre el comtat de Barcelona i Al-Àndalus.

6. Cognom del president de la Diputació de Tarragona (2016) i alcalde de Vila-seca. Coincideix amb el nom d’un conjunt monàstic cistercenc fundat l’any 1150, situat a la Conca de Barberà.

7. Cognom de l’alcalde del municipi lleidetà en el qual s’ubica l’aeroport de Lleida.

8. Pallars al que pertany la Vall Fosca. La comarca compta amb 14 municipis, però per emplaçament i importància, la capital n’és Tremp.

Per compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català!

PARTICIPA I GUANYA

una nit d’hotel per a dues persones en un dels exclusius hotels del grup URH

BASES

 


Alcaldes.eu us ofereix una forma inesperada de participació:
una sopa de lletres
 

Deixeu-vos desafiar pels reptes i endevinalles d’aquesta nova secció i afineu el vostre coneixement del país.

La Sopa de Lletres d’Alcaldes.eu és un bon entrenament per a la intuïció i la memòria dels lectors, però també una agradable manera de compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català.

INSTRUCCIONS

imprimiu-vos aquesta pàgina, llegiu les indicacions i trobeu les paraules amagades. Us garantim una bona estona de gaudi.
I no deixeu de reenviar les sopes de lletres als vostres amics.


Cada setmana amb el mail de sumari per suscriptors una nova sopa de lletres!


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.