21.11.18 – TARRAGONA • Tarragonès

Tarragona amb 140 tècnics acull la primera jornada per analitzar com s’ha implantat al món local la Llei de Contractes

0
103

La voluntat és esvair dubtes i analitzar qüestions problemàtiques que poden tenir els ens locals a l’hora de fer contractació o implementar criteris d’adjudicació en les licitacions.


Imatge de la sessió. Foto: ACM.
La ciutat de Tarragona ha acollit aquest dimarts la primera de les quatre sessions al territori que l’ACM farà per tal d’analitzar com s’està aplicant la nova Llei de Contractes del Sector Públic, que va entrar en vigor fa mig any. La voluntat és esvair dubtes i analitzar qüestions problemàtiques que poden tenir els ens locals a l’hora de fer contractació o implementar criteris d’adjudicació en les licitacions.
Més de 150 persones han assistit a la sessió de Tarragona que ha començat parlant de la gestió dels contractes menors i les tipologies dels procediments simplificats. El tècnic dels Serveis Jurídics de l’ACM, Àlex Tarroja, i Rubèn Guimerà de BSM Ajuntament de Barcelona, han exposat les limitacions en les restriccions temporals d’adjudicació als contractistes en la tramitació de contractes menors (majoritaris quantitativament) i com resoldre administrativament els nous expedients simplificats, l’abreujat i el supersimplificat.
Jordi Voltas de l’Ajuntament de Reus i Regina Pauné de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts han aprofundit en la selecció i adjudicació de licitacions tenint en compte criteris de solvència, economia i tècnica per aconseguir una major concurrència en cadascun dels procediments de la contractació administrativa. Finalment, hi ha hagut un apartat dedicat a la contractació electrònica amb Llum Bruno del Consell Comarcal del Bages i Verònica Arasa de l’Ajuntament d’Amposta. Així, s’ha incidit en els aspectes tècnics de la nova eina i la seva implementació, així com en l’aprenentatge de les unitats admnistratives dels ens locals implicats en la contractació.
Aquestes sessions també serveixen per mantenir un interacció i coordinació entre responsables de la gestió de contractes de l’administració local. Les sessions pretenen donar una visió pràctica, àgil i efectiva per conèixer com ho resolen diferents òrgans de contractació. Els pròxims 26 i 27 de novembre es faran a Lleida i Girona i el 4 de desembre a Barcelona.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.