Tot a punt per a la Festa Major de Begues, si l’evolució de la pandèmia ho permet

0
320

Del 20 al 25 de juliol, el municipi celebra una Festa Major que recuperarà actes a l’espai públic (amb les restriccions sanitàries indicades pel Procicat) i també activitats organitzades per les entitats locals.

Si les dades de l’evolució de la pandèmia de covid-19 no obliguen a canviar els plans, Begues celebrarà del 20 al 25 de juliol la Festa Major, la qual enguany recuperarà l’espai públic després que l’any passat es veiés molt restringida a causa, precisament, del coronavirus.

Per tant, si les dades epidemiològiques ho permeten, tornarà a haver-hi activitats populars com les havaneres, l’arrossada o el correfoc. Això sí, sempre evitant aglomeracions i complint amb les mesures sanitàries i de prevenció marcades pel Procicat.

Així, els aforaments a activitats com la cantada d’havaneres i altres de similars seran limitats, mentre que el correfoc serà més curt i no hi haurà interacció entre els diables i el públic. Tampoc no hi haurà la tradicional cercavila de gegants i capgrossos, però sí una jornada de cultura popular estàtica.

També es recupera el pregó, activitat que dona el tret de sortida oficial a la Festa Major. Aquest any anirà a càrrec del xef beguetà Oriol Ivern, guanyador de dos Sols de la Guia Repsol. El pregó serà el dijous 22 de juliol a les 21 h al balcó de Cal Pere Vell.

Teatre i música

La cultura també tindrà el seu espai en aquesta Festa Major. El Teatre El Goula acollirà un espectacle del conegut còmic Peyu, i la música serà la gran protagonista amb els quatre concerts programats, dos d’ells especialment adreçats al públic jove (que no recupera les Penyes).

Finalment, cal destacar el retorn d’algunes de les activitats organitzades per entitats del municipi. Serà el cas de les sardanes del Grup Sardanista de Begues, les bitlles catalanes dels Amics Franco Catalans, el Trivial de Begues del Centre d’Estudis Beguetans o els tornejos del Club de Futbol Begues.

Per a més informació, consulteu el programa de la Festa Major de Begues 2021. Tota la programació està subjecta a les modificacions que es derivin de l’evolució de la pandèmia, que podrà obligar a suspendre o alterar algunes activitats si és necessari.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.