6.9.19 – BARCELONA • Barcelonès

Tret de sortida per elaborar el Pla estratègic Barcelona Ciutat Segura

0
226

Aquest Pla que es formarà conjuntament amb administracions i entitats socio-econòmiques té com a principal objectiu revertir la delinqüència a la capital catalana amb polítiques preventives, policials i judicials


Imatge de la reunió. Foto: Govern.cat.
El conseller d’Interior, Miquel Buch, presideix la primera reunió del Pla estratègic Barcelona Ciutat Segura, amb l’objectiu de revertir la situació actual d’inseguretat des de diferents àmbits d’actuació.
Buch ha fet una valoració “satisfactòria i positiva” de la trobada en la qual s’ha desprès “la voluntat de treballar en El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presidit avui la primera reunió del Pla estratègic Barcelona Ciutat Segura, amb l’objectiu de revertir la situació actual d’inseguretat des de diferents àmbits d’actuació.
 
Buch ha fet una valoració “satisfactòria i positiva” de la trobada en la qual s’ha desprès “la voluntat de treballar en equip entre tots els agents que conviuen a la ciutat per superar aquest moment que estem vivint a Barcelona donat l’augment de les dades delinqüencials”.
 
El conseller, que ha destacat l’augment del 80% de l’activitat policia a la ciutat, ha volgut “agrair als diferents agents la confiança que ens han donat des que el Departament els va convocar”. “Avui aquesta confiança s’ha refermat”, ha dit.
 
Buch ha explicat que aquest primer contacte ha servit per “escoltar les aportacions i neguits que han posat damunt la taula i per posar en marxa el Pla que té com a objectiu treballar des de la prevenció, l’estratègia policial amb una policia de proximitat que tingui un contacte directe amb els ciutadans i des de la vessant judicial”.
 
Segons el conseller, “hem tingut moltes aportacions i totes han estat benvingudes. Volem saber què esperen de la policia per tal de millorar però també els hem demanat què poden aportar des del punt de vista col·lectiu per ajudar a la prevenció”. “Ara toca treballar no només des de la vessant policial sinó també des d’altres àmbits. Cal un treball conjunt de tots els agents implicats per capgirar aquesta situació que no volem cap de nosaltres”, ha afegit.
 
Entre aquestes aportacions, el titular d’Interior ha destacat la reforma del Codi Penal, proposada també per l’Ajuntament de Barcelona i Foment del Treball. “Espero que sigui un dels primers reptes que afronti l’Estat espanyol”, ha explicat Buch.
 
Per la seva banda, el Director General dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez; ha volgut posar de relleu que “l’activitat policial és imprescindible però no suficient per revertir les dades i la percepció d’inseguretat”.
 
Des del Pla estratègic, anunciat pel conseller en la Junta Local de Seguretat del passat 19 de juliol, es treballaran 4 eixos: la reducció de la criminalitat, la millora del servei a la ciutadania, la reestructuració i revisió de l’organització de seguretat de la ciutat per aconseguir més proximitat i la millora de la convivència posant el focus en l’ús i l’abús de l’espai públic.
 
Aquests eixos es completen en 8 grups de treball amb les entitats que en formaran part.
  1. Població: Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FavB), i Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  2. Mobilitat: Port de BCN, Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Departament de Territori i Sostenibilitat i Federació de Veïns.
  3. Comerç i empreses: Foment, PIMEC, Cambra de Comerç de Barcelona, Fira de Barcelona, les diferents Associacions de Comerciants (Barna Centre, Associació del Passeig de Gràcia, Els Amics de la Rambla, Barcelona Oberta) i Departament d’Empresa i Coneixement.
  4. Cos consular:
  5. Oci i lleure: Gremi d’empresaris de discoteques de Barcelona i província, Gremi de Restauració de Barcelona, Gremi d’Hotels de Barcelona, i Departament d’Empresa i Coneixement.
  6. Nuclis d’interès de Ciutat: Fira de Barcelona, Fundació Sagrada Família, Port de Barcelona, FC Barcelona i el Departament d’Empresa i Coneixement.
  7. Actors de Seguretat: Port de Barcelona, Diputació de Barcelona, ATM, Associació Catalana d’Empreses de Seguretat (ACAES), APROSER Catalunya, i Departament de Justícia.
  8. Comunicació.
El Departament d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona estaran en tots es grups de treball. Des de la propera setmana fins al 10 d’octubre es duran a terme totes les reunions. Un cop acabades, s’iniciaran els processos tècnics del Pla estratègic que quedaran enllestits en tres mesos per començar a ser operatius.
 
A la reunió hi ha assistit diferents departaments de la Generalitat de Catalunya (les conselleries d’Empresa i Coneixement; Treball, Afers Socials i Famílies; Territori i Sostenibilitat; i Justícia), representants de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, PIMEC, Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball, Gremi d’empresaris de discoteques de Barcelona i província, Fira de Barcelona, Port de Barcelona, Associació Catalana d’Empreses de Seguretat (ACAES), APROSER Catalunya, FC Barcelona, Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FavB), Federació d’associacions de Barna Centre, Associació del Passeig de Gràcia, Els Amics de la Rambla, Fundació Sagrada Família, Autoritat del Transport Metropolità, Gremi de Restauració de Barcelona i Gremi d’Hotels de Barcelona.
 
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.