14.05.13 – SAN JOSÉ

Trias celebra que nova seu de Cisco al 22@ situa Barcelona en “primera fila” per esdevenir referent de les smart cities

0
121

La multinacional californiana invertirà 3,4 milions d’euros i desenvoluparà projectes de mobilitat elèctrica, il·luminació intel·ligent, entre d’altres


Trias i Vives, amb els fundadors de WhatsApp, Brian Acton i Jan Koum, a la seu de la companyia.
La nova seu que Cisco instal·larà al 22@ de Barcelona ha de situar la capital catalana en “primera fila” per esdevenir un referent en el camp de les smart cities, segons ha explicat l’alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, després d’una reunió amb representants de la companyia a la seva seu central de San José (Califòrnia). Cisco instal·larà el seu nou centre d’innovació a l’edifici de Ca l’Altier del Poblenou amb una inversió directa de 3,6 milions d’euros. Trias ha agraït a Cisco l’aposta que fa per Barcelona, que contribuirà a transformar la capital catalana en un referent de les smart city en àmbits com la mobilitat elèctrica o la il·luminació intel·ligent dels carrers.
Els responsables de Cisco han explicat a la delegació de l’alcalde Trias que Barcelona és pionera en tecnologies com l’aparcament a partir de sensors, l’enllumenat públic intel·ligent, els clústers virtuals o la creació d’un districte tecnològic com el 22@, així com en projectes d’administració electrònica. 
L’alcalde ha indicat que aquests projectes tenen la finalitat de “millorar la vida dels ciutadans” i que l’Ajuntament ja té en compte la futura extensió d’aquestes tecnologies quan ha de fer obres en determinats districtes de la ciutat. “La gent començarà a veure canvis ens els propers mesos” en la transformació de Barcelona en una smart city, ha sentenciat Trias.
Mentre es rehabilita l’antic edifici industrial de Ca l’Altier, l’Ajuntament i Cisco estan buscant una oficina d’uns 1.000 metres quadrats perquè la companyia pugui començar a desenvolupar “immediatament” el seu projecte. Els responsables del consistori han assegurat que la inversió generarà nous llocs de treball a la ciutat, tot i que no han especificat la xifra.
Cisco també celebrarà a Barcelona el primer “Fòrum Mundial Internet de les Coses” que tindrà lloc a la capital entre els dies 29 i 31 d’octubre de 2013. La trobada preveu reunir entre 500 i 700 assistents de les principals companyies del món. L’Internet de les Coses és la connexió per IP de persones, processos, dades i objectes quotidians -com ara els televisors, frigorífics o cotxes- per millorar la vida dels ciutadans en àmbits com la salut, l’educació, el transport, o la seguretat. A més, Cisco també contribuirà a l’impuls del ‘City Protocol Society’ a la ciutat.
La delegació barcelonina visita la seu de WhatsApp
Després de visitar les instal·lacions de Cisco Systems, la delegació barcelonina s’ha dirigit a la seu de WhatsApp, on s’han reunit amb els fundadors de la companyia, Brian Acton i Jan Koun. L’alcalde Trias s’ha interessat per la possibilitat d’utilitzar el programa de missatgeria instantània per comunicar informació ciutadana, com les emergències. Per la seva banda, els fundadors de WhatsApp han transmès el seu interès per l’èxit del programa en ciutats com Barcelona, on té una penetració del 98% en el mercat dels smartphones.
A mitja tarda d’aquest dilluns -matinada de dimarts a Catalunya- l’alcalde Trias ha conclòs la seva visita al Silicon Valley californià amb una trobada amb l’alcalde de San José, Chuck Reed. Trias i Reed han iniciat relacions entre les dues ciutats en l’àmbit de les smart cities, l’autosuficiència energètica, el desenvolupament empresarial i la internacionalització econòmica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.