11.11.19 – BARCELONA • Barcelonès

Trobada entre el president de l’ACM, Lluís Soler, i el conseller Chakir el Homrani per abordar les preocupacions del món local

0
137

Dues de les màximes prioritats són l’atenció a les persones i la millora de la seva qualitat de vida


Imatge de la reunió. Foto: ACM.

El president de l’ACM, Lluís Soler, juntament amb la secretària general, Joana Ortega, i la vicepresidenta i responsable de l’Àmbit d’Atenció a les Persones, Mercè Bosch, s’han reunit aquest dilluns amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

La trobada, enmarcada en els contactes amb els màxims representants del Govern català, ha servit per tractar alguns temes que preocupen al món local i que cal abordar amb plena col·laboració amb el departament. El president de l’ACM, Lluís Soler, destaca que "l’atenció a les persones i la millora de la seva qualitat de vida, especialment les qui més pateixen, és una de les nostres màximes prioritats, com a institució, ACM, però també des del món local". Per això, ha remarcat el president de l’ACM, "cal establir una coordinació àgil i eficaç entre món local i l’adminstració catalana per oferir solucions i millor atenció, prioritzant recursos i gestió per fer que ningú quedi enrere".

Durant la trobada s’ha parlat del Contracte Programa de Serveis Socials. Aquí l’ACM planteja millorar la planificació i els sistemes d’informació, escoltar el territori i els seus professionals perquè són qui fan la primera atenció i millorar els serveis de teleassistència i atenció a la infància i adolescència. Al mateix temps, també s’ha posat èmfasi en la necessitat d’aprovar el reglament que ha de desplegar la Renda Garantida de Ciutadania que ha de servir per flexibilitzar criteris i ampliar el seu abast i cal una bona coordinació amb el SOC i els Serveis Socials bàsics.

En la reunió també s’ha posat sobre la taula el tema del conveni sobre pobresa energètica amb les empreses subministradores per fer front als casos de les famílies vulnerables que no poden pagar. I ha servit per seguir abordant el fenomen de l’acollida i integració dels joves i adolescents migrats sols. En aquest sentit, l’ACM està molt preocupada per com s’afronta la transició d’aquests joves cap a la vida adulta i la plena integració.

L’ACM i Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies mantenen un diàleg constant, i s’han emplaçat a seguir amb la bona col·laboració i sinergia.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.