14.12.11 – LLEIDA • Segrià

Uns 1.500 treballadors de la funció pública es manifesten a Lleida contra les retallades del Govern

0
73

Lleida (ACN).- Unes 1.500 persones s’han manifestat aquesta tarda pels carrers de Lleida per mostrar el seu rebuig a les darreres mesures plantejades pel Govern contra els treballadors del sector públic. Els manifestants s’han concentrat a les sis de la tarda a la plaça Ricard Viñes des d’on han iniciat una marxa que ha finalitzat a Lluís Companys, davant la delegació del Govern a la capital del Segrià on s’han llegit el manifest. Sota el lema ‘No a les retallades! Sí als serveis públics!’, la protesta, que a més de Lleida també s’ha celebrat en altres ciutats del país, ha estat convocada per CCOO, UGT i IAC tot i que també si s’han sumat altres formacions sindicals. La manifestació ha transcorregut sense incidents.

Els manifestants, uns 1.500 segons la Guàrdia Urbana, entre mestres, bombers, professionals de la salut i molts altres col·lectius de treballadors de la funció pública, han sortit de Ricard Viñes i han seguit la mobilització per Balmes, Rambla d’Aragó fins arribar davant la delegació del Govern a Lleida. Durant la marxa, s’han pogut veure pancartes i s’han sentit crits dels empleats públics en contra de les retallades del Govern i defensant el manteniment dels salaris i dels llocs de treball, inclòs els d’internins. 

La responsable del sector Generalitat de CCOO a Lleida, Anna Lahoz, ha remarcat que els treballadors públics “fa anys que patim congelacions i retallades salarials i amb les darreres mesures del Govern no només hi ha retallades de salaris si no que es retallen drets socials i laborals que ens ha constat molts anys d’aconseguir”.

Jaume Añé, del sindicat USTEC-STEs i coordinador de l’Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) a Lleida, ha qualificat les retallades que està aplicant “d’atac frontal cap als empleats públics i sense precedents en democràcia”. Així mateix, ha rebutjat com a motiu la manca de diners que al·lega el Govern per justificar l’aplicació de mesures d’austeritat i ha dit que “n’hi ha pel que es vol”, posant d’exemple que “si no hagués eliminat l’impost de successions, hagués suposat  per les arques de la Generalitat uns ingressos d’uns 500 milions d’euros que haurien permès fer front a aquesta despesa que ara es pretén retallar”.

Els representants del diferents sindicats convocants de la protesta, UGT, CCOO i AIC, han llegit un manifest davant la delegació del Govern a Lleida on han denunciat la voluntat del Govern de reduir els llocs de treball en el sector públic i uns 625 milions d’euros, un 12%, la massa salarial que ja havia estat objecte d’altres retallades. Així mateix, han defensat el manteniment de “tots” els llocs de treball, perquè “a Catalunya no sobren llocs de treball als serveis públics sinó que en falten” i han reclamat el manteniment “íntegre” dels seus salaris i drets laborals.

En el manifest, també han defensat que la salut, l’educació, la seguretat, els serveis a la dependència, a la mobilitat, al medi o la justícia suposen “la riquesa dels que no som rics i la garantia dels drets dels ciutadans” i han acusat el Govern “de regalar la riquesa als mercats”. “L’obligació del govern és fer política econòmica per promoure el treball i la riquesa, no promoure l’atur i la pobresa”, han assegurat.  

Finalment, han qüestionat que les mesures d’austeritat empreses pel Govern hagin servit per crear riquesa o activitat econòmica i han alertat que aquestes retallades als treballadors de la Generalitat es poden fer extensibles al conjunt de les administracions públiques i al dels serveis públics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.