BARCELONA • Barcelonès

“Vam rebre 44 projectes de parcs eòlics. La pressió va ser horrorosa”

0
1079

Montserrat Perelló explica com compagina la gestió territorial d’Educació amb l’alcaldia de Tivissa

Barcelona, 14 de febrer

Montserrat Perelló, alcaldessa de Tivissa, ha recordat la “pressió horrorosa” que va haver de patir el seu govern municipal quan el 2019, amb la publicació del Decret de Renovables de la Generalitat, va començar a rebre projectes “eòlics i fotovoltaics” de grans empreses que volien implantar-se al seu territori. “Volien reunir-se amb nosaltres a cada moment”, explicava, i empraven tàctiques “gairebé d’assetjament”, ha remarcat.

Davant d’un auditori format per alumnes de l’assignatura de Gestió Pública a la Facultat de Polítiques de la UPF, l’alcaldessa ha recordat com la situació amenaçava amb “trinxar” el municipi, un dels més extensos de Catalunya, amb 21.000 Ha i de fer malbé la qualitat de vida dels prop de 1.700 habitants.

Després de moltes hores de rumiar-hi”, ha dit, “vam decidir buscar les oportunitats dins de l’amenaça” i establir tres espais, dins dels territoris comuns de la vila (unes 700 Ha) a través de concessió administrativa. L’estratègia va ser la de “protegir-se, mantenir la capacitat de decisió i treure el màxim profit possible” per al poble, ha dit l’alcaldessa. Si aquesta iniciativa finalment prospera (està pendent d’algunes ratificacions), significarà uns ingressos de 100 milions d’euros per al municipi en els propers 28 anys. “Si això surt bé, serà l’èxit de David contra Goliat”, ha dit.

Un “parèntesi”

L’alcaldessa de Tivissa també és la Directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, així com catedràtica d’educació secundària i docent des de fa més de 30 anys. Ha qualificat de “parèntesi” la seva dedicació a la política municipal, i de continuació amb la seva vocació de servei al poble: “si en els pobles petits no ho fas tu, no ho fa ningú”, ha comentat. També ha recordat que la dedicació a ambdues feines (municipal i territorial) li suposa estar connectada les 24 hores del dia.

Responent a preguntes dels diversos alumnes, Perelló ha dit que el debat d’aquests anys al Parlament de Catalunya, particularment el de l’eix nacional, ha tingut poca influència en la política del seu consistori i també ha donat a entendre que ja està fent “precampanya” electoral de cara a les properes eleccions. Igualment ha manifestat tenir “por” davant l’anunci de la probable presentació d’una “llista fantasma” de VOX als comicis de maig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.