VILAFRANCA DEL PENEDÈS • Alt Penedès

Vilafranca celebrarà la I Fira de mostres d’entitats de voluntariat diumenge 23 d’octubre

0
1829

El proper diumenge dia 23 d’octubre se celebrarà a la rambla Sant Francesc de Vilafranca la I Fira de mostres d’entitats de voluntariat. Aquest migdia s’ha presentat aquest certamen que acollirà 20 entitatsque actuen en diferents àmbits i que tenen en comú que disposen de projectes amb persones voluntàries. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Participació i Voluntariat, Ramon Zaballa, i de la responsable i coordinadora de l’Oficina del Voluntariat, Montse Mestre.

La fira està organitzada per l’Oficina del Voluntariat i les entitats de la Taula del voluntariat. La Taula d’Entitats del Voluntariat és un espai obert a la participació i el treball integrador de les entitats vinculades a l’Oficina del Voluntariat per marcar les línies de treball de manera coordinada, transversal i en xarxa, en la promoció i foment de l’acció voluntària.

Una vintena d’entitats sortiran al carrer per donar a conèixer els seus projectes a la ciutadania i mostrar la tasca que es realitza des del voluntariat. Pel regidor Ramon Zaballa, la voluntat a l’hora de promoure aquesta fira és “donar a conèixer els projectes que impulsen aquestes entitats i al mateix temps que el públic que visiti la fira les pugui trobar reunides en un mateix espai”.

Vilafranca, rica en entitats

El regidor ha remarcat la riquesa d’entitats amb voluntariat o sense que té Vilafranca. “La pandèmia ens ha fet minvar el voluntariat a les entitats i ara a moltes d’elles n’hi manca. El voluntariat és una figura important per a aquestes entitats, ja siguin més grans o més petites, amb un sol projecte o amb diversos. Veiem que hi ha interès per fer voluntariat i per això fem la fira”, ha dit.

Per la seva banda, Montse Mestre explicava que de les 26 entitats de la Taula del Voluntariat n’hi participen 20 a la fira d’àmbits molt diversos. “Cada entitat tindrà el seu estand on farà activitats pròpies i també hi haurà activitats grupals per potenciar el treball en comú”, ha explicat.

La inauguració de la fira serà a les 11h i s’allargarà fins a les 14h amb un seguit de tallers per a grans i petits: pintura, ball, desfilada i altres sorpreses. El grup penedesenc TRIFÀSIC, a les 13h, serà el grup musical que posarà el punt i final a la fira.

La fira és oberta a tothom i les persones que ho desitgin podran fer-se voluntàries a les entitats en els seus estands.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.